"Bárhonnan jössz, merj nagyot álmodni!"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. április 24. 16:45
Londoni olimpiai bajnokunk, az Amerikában élő kajakos Fazekas-Zur Kriszta egy olyan középiskolába látogatott, ahol a diákok nem rendelkeznek a szükséges háttérrel ahhoz, hogy nagyobb teljesítményeket érjenek el. Akadály azonban nincs, ha komolyan kitűzünk valamit!




"Sziasztok!

Miközben Magyarországon már elindult az alapítványom iskolalátogatási programja, addig itt Amerikában én sem figyeltem tétlenül az eseményeket. Április második felében egy Costa Mesa-i középiskolában látogattam el, ahová természetesen az olimpiai aranyérmet is magammal vittem.

Mindig igyekszem eleget tenni az ilyen felkéréseknek, annak érdekében, hogy ösztönözzem a gyermeket álmaik megvalósítására, továbbá, hogy népszerűsítsem kajak-kenut Amerikában.

Ezúttal egy kedves ismerősöm keresett meg azzal, hogy segítsek a diákokat motiválni. Arra kért, hogy meséljek a gyerekeknek a célkitűzések fontosságáról és a megvalósításhoz vezető útról.

Egyáltalán nem volt nehéz dolgom, hiszen a Bajnokok Útja Alapítvány is pontosan erről szól. Az általam felkeresett középiskola alapvetően olyan gyerekekkel foglalkozik, akik nem rendelkeznek a szükséges családi háttérrel, emiatt gyengébben teljesítenek az átlagnál. Ennek ellenére nagyon hálás közönséggel volt dolgom.

Nagyon örülök annak, hogy lehetőségem volt segíteni és példaképként szolgálni a gyerekek számára. Öröm volt látni az arcokon, mennyire elgondolkodnak a tapasztalataimon és nagyon jó kérdéseket tettek fel. Remélem lesz még lehetőségem ilyen találkozókra és bízom benne, hogy minél több gyermeket tudok arra buzdítani, hogy bízzanak magukban és merjenek nagyot álmodni!

Kriszta"