Zola lett a West Ham United menedzsere

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 11. 15:58
Amit napok óta suttogtak, az csütörtök délutánra hivatalossá is vált. A Chelsea egykori kiváló futballistájával, Gianfranco Zolával ugyanis hároméves szerződést kötött az angol élvonalban szereplő West Ham United csapata - mint menedzser. A 35-szörös olasz válogatott élete első edzői megbízatását kapta, és a nemrégiben távozott Alan Curbishley helyét foglalhatja el a kelet-londoni alakulatnál.


Sem John Collins, sem pedig Roberto Donadoni nem ért révbe, a West Ham végül a "zöldfülű" Gianfranco Zolát tette meg a csapat menedzserévé. Az egykori labdazsonglőr élete első kihívására készül, korábban ugyanis még sehol sem mutathatta meg, milyen edző is ő valójában.

 

„Tisztában vagyok azzal, hogy a tapasztalatlan szakemberek közé tartozom, ám vannak elképzeléseim, és azt se feledjük, hogy húsz évig éltem a labdarúgásban - kezdte a 42 esztendős újdonsült menedzser. - Nagy lehetőség ez a számomra, biztos vagyok benne, hogy remek eredményeket fogunk elérni a csapattal."

 

Zola játékosként 1989 és 2005 között a Napoli, a Parma, a Chelsea és a Cagliari együtteseinél vitézkedett. 35-ször számítottak rá az olasz nemzeti válogatottban, ahol 10-szer talált be az ellenfelek hálójába.

 

„Hét gyönyörű évet töltöttem el a Chelsea-nél, amit sosem feledek el - emlékezett vissza Zola az 1996 és 2003 közötti londoni időszakra. - Ám most egy új fejezet kezdődik el az életemben, ezúttal nem futballistaként, hanem menedzserként kell bizonyítanom. Remélem, hasonlóan szép időszak vár rám új klubomnál. Készen állok a feladatra."

 

Az olasz tréner jobbkeze meg nem erősített hírek szerint Steve Clarke lesz. Ez azért pikáns, mert Clarke is volt Zola edzője a Chelsea-nél. Antonio Pintusra erőnléti edzőként, míg Kevin Keenre segédmenedzserként számítanak az Upton Parkban.

 

A West Ham három forduló után, két győzelemmel és egy vereséggel az ötödik a Premier League-ben.