Zidane megbánást tanúsít könyvében

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 18. 13:51
Zinedine Zidane szeptember 24-én megjelenő önéletrajzi könyvében bevallja, óriásit hibázott, amikor a 2006-os labdarúgó-világbajnokság döntőjében mellkasba fejelte Marco Materazzit, a későbbi győztes squadra azzurra hátvédjét. A francia csillag sajnálja, hogy fegyelmezetlen volt, két évvel a berlini finálé után most mea culpát gyakorol.


Mint ismeretes, a 2006-os vb-döntőben az olasz csapat öntörvényű hátvédjének sikerült úgy felbőszítenie a franciák klasszisát, hogy az mellkasba fejelte őt a meccs hosszabbításában, majd a kiállítás sorsára jutott a végül (tizenegyesekkel) a franciák vereségével végződő meccsen.

 

Materazzi korábban már nyilvánosságra hozta, mivel hozta ki a sodrából a Juve és a Real korábbi játékmesterét: szajhának nevezte nővérét.

 

A francia világsztár azóta ki sem ejtette Marco Materazzi nevét, és egy alkalommal sem volt hajlandó kezet fogni az Inter sztárjával. Az algériai újságíró Besma Lahourival közösen írt "Zidane másik arca" című könyvében azonban nyilvánosan megkövette az olasszal szemben tettét.

 

A könyvben Zidane többek között algériai unokatestvéréhez, Akbouhoz tett látogatásáról mesél. A sztár 2006 decemberében kereste fel rokonait Algéria fővárosában. Negyven éves gyógyszerész unokatestvére a mű szerint akkor azzal vigasztalta, helyesen döntött, amikor válaszolt Materazzi provokációjára.

 

Zidane azonban néhány hónappal az eset után teljesen másképpen vélekedett:

 

"Soha nem éreztem úgy, hogy helyesen cselekedtem volna, amikor elbántam Materazzival. Rosszul döntöttem, csak annyit tudok mondani: sajnálom."

 

A vb-döntő a klasszis utolsó mérkőzése volt pályafutása során, a világversenyt követően visszavonult. A bocsánatkéréssel azóta is adós, csupán a találkozót néző gyermekektől kért elnézést a francia Canal Plus televízió kamerái előtt.

 

A francia nemzeti csapat egyébként csak vergődik "Zizou" visszavonulása óta, a 2008-as Eb-n a csoportkör jelentette számukra a végállomást.