Wilshere az új kedvenc az Emiratesben!

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 2. 19:06
A házigazda Arsenal labdarúgócsapata hódította el a 2009-es Emirates-kupát vasárnap Londonban, az Atlético Madrid és a Rangers legyőzése után. A skótokat 3-0-val leckéztették meg az Ágyúsok második játéknapon, a 17 éves szupertehetség Jack Wilshere duplázott. Az ifjú szélsővel már az Atlético sem tudott mit kezdeni a második félidőben, nem is kérdés, hogy ő volt a torna legjobb játékosa.


A kupa szombati játéknapjának két győztese, az Arsenal és a Rangers csapott össze a trófeáért vasárnap este az Emiratesben. Az angolok öt ponttal, a skótok néggyel a tarsolyukban készültek a csatára (minden lőtt gólért is pont jár).

Az Atlético ellen csak a hajrában dördültek az Ágyúk a londoni szentélyben, ezúttal tíz perc alatt gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. A spanyolok ellen is sziporkázó Jack Wilshere Fabregas beadása után "találta meg" a labdát és nagy erővel kilőtte a bal alsó sarkot. (1-0) Egy másik szemtelenül fiatal tehetség is a kezdőcsapatban kapott helyet, s Fran Merida sem tétlenkedett: Eduardót hozta nagy helyzetbe a tizedik percben, a horvát elegánan gurított el a jobb alsóba (2-0).

A Rangers a második félidő elején átvette az irányítást, de csak azért, hogy aztán újra Wilshere pillanatai következzenek. Sanchez Watt, Ramsey, Wilshere volt a labda útja a 71. minutumban, amely ezúttal is McGregor ketrecében kötött ki. (3-0)

Fabia Capello is ott ült a nézőtéren. Csak nem Wilshere-t figyelte? Ő volt ugyanis az egyetlen angol játékos a felkészülési tornán...

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA!

EMIRATES-KUPA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA

Arsenal–Rangers 3-0 (2-0)

G.: Wilshere (2., 71.), Eduardo (10.)

KORÁBBAN:

Paris SG–Atlético Madrid 1-1 (0-1)

G.: Giuly 71., ill. Agüero (41. - 11-esből)