Willy Sagnol befejezte pályafutását

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 22. 20:19
Feladta a sérülésekkel való harcot Willy Sagnol, a Bayern München labdarúgócsapatának játékosa. A francia hátvéd hosszabb ideje Achilles-ín-sérüléssel bajlódik, és már nem lát esélyt a visszatérésre. Egykori csapattársa, a jelenleg Hannoverben futballozó Valerien Ismael is visszavonulhat.


Willy Sagnolt 2008 augusztusában operálták meg Achilles-ín-sérülése miatt, és a francia hátvédet azóta nem is láthattuk a pályán. Most már biztos, hogy nem is láthatjuk, mivel a Bayern München bejelentette, a védő visszavonul.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern sportigazgatója a Süddeutschen Zeitungnak adott nyilatkozatában elmondta, a védő már nem lát esélyt a visszatérésre, és 2010-ig szóló szerződése ellenére már nem futballozik tovább.

„Sajnos, edzéseken továbbra is érzi a sérült Achilles-inát, ezért döntött a befejezés mellett” – nyilatkozta Rummenigge.

Sagnol 184 alkalommal húzta magára a Bayern mezét, de búcsúmérkőzését még a francia válogatott tagjaként játszotta a nyári Európa-bajnokságon. Rummenigge az erősítésekről is beszélt, elmondva, hogy a Mönchengladbach tehetsége, Alexander Baumjohann várhatóan nyártól költözik a bajor fővárosba.

Nemcsak Sagnol, hanem egy másik francia Bundesliga-védő, Valerien Ismael is a visszavonulás előtt áll. A 33 éves játékos még 2007 decemberében igazolt Münchenből Hannoverbe, de az alsó-szászországiaknál mindössze 18 meccsen kapott szerepet állandó sérülései miatt.

Ismael legutoljára 2008. szeptember 19-én kapott lehetőséget, ám korábban műtött térde újra feladta a szolgálatot.