Wenger: Ezt elszúrtuk, de!

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 28. 10:18
Arsene Wenger sportszerűen gratulált a Birminghamnek, majd vett egy nagy levegőt és belekezdett: az angol Ligakupa-döntőt egy szerencsétlen mozdulatsornak köszönhetően 2-1-re elveszítő Arsenal menedzsere elmondta, játékosai romokban hevernek, ugyanakkor hangsúlyozta, ezért az egy meccsért nem szabad az egész szezont feladni. A birminghamiek tündérmeséről beszélnek.


Ami az egyik oldalon a mennyország, a másikon maga a pokol. Ez már csak ilyen, egy döntő után nem is lehet másképp. A vesztes fél ezúttal azonban nem mindennapi körülmények között, a 89. percben bekapott szerencsétlen gólnak köszönhette vesztét. Az Arsenal öt és fél éve vár egy serlegre...

"Nagyon szerettük volna megnyerni a Ligakupát, de nem jött össze. Ezt alaposan elszúrtuk – kezdett bele összefoglalójába Arsene Wenger. – Gratulálunk a Birminghamnek, de ezt mi rontottuk el. Nem volt meg az összhang a védő és a kapus között (a felszabadítani igyekvő Koscielny és a tétova Szczesny hozta össze Martins találatát az utolsó előtti percben – a szerk.), egy ilyen gazdátlan labdát valakinek meg kell szerezni. A játékosok maguk alá kerültek, nem vagyunk könnyű helyzetben."

"Nehéz feladat vár rám, ránk, de emiatt az egy meccs miatt nem szabad az egész szezont feláldoznunk. Sok fontos feladat vár még ránk, nincs időnk a sebeket nyalogatni."

A menedzser kitért Robin van Persie sérülésére is, az egyenlítő gól szerzője éppen a lövés pillanatában szenvedett térdsérülést: "Nem néz ki túl jól, de egyelőre semmit sem tudunk – tette hozzá a francia, aki csak imádkozni tud, hogy az orvosok valahogy összedrótozzák a támadót a március 8-i, barcelonai Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágójára. 

Birminghamben érthetően örülnek, a City 1963 óta áhítozik hasonló sikerre. Alex McLeish menedzsertől kezdve a korábban már leírt cséká, Stephen Carr, valamint Ben Foster is élete egyik legszebb napjáról beszél.

"Leszámítva gyermekeim születését, ez életem legcsodálatosabb pillanata – nyilatkozta a lefújást követően Foster, az ex-manchesteri portást egyébként a meccs emberének is megválasztották.

"Az, hogy a Wembley-ben játszhattunk, hogy egyáltalán eljutottunk idáig, majd így nyertünk, egy tündérmese. Sosem gondoltam volna, hogy ez nekem egyszer megadatik –lelkendezett Carr, aki 2008 decemberében egyszer már bejelentette visszavonulását.

"Karrierem legnagyobb sikere a Ligakupa-győzelem – kezdte McLeish mester, aki 2007-ben hagyta ott a skót válogatottat a Birmingham kedvéért. – Azzal, hogy Angliában, egy relatíve kiscsapattal ekkora sikert tudtam elérni, egy álom vált valóra. Nagyon boldog vagyok."           

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Arsenalt vert, Ligakupát nyert a B. City
1963 után ismét Ligakupa-győztes a Birmingham City, amely a 89. percben szerzett találattal kerekedett felül esélyesebb ellenfelén, az Arsenalon a Wembley-ben. Tovább tart az Ágyúsok hatéves böjtje, a 2005-ös FA-kupa siker óta...
Tovább a teljes cikkhez »