Védelem nélküli csapatok Liverpoolban

Létrehozva: 2014. október 25. 11:00
A Liverpool a múlt szezon nagy feltámadása után visszasüllyedt abba a mocsárba, ahol az elmúlt években elvolt. A védelme darabokban, támadásban visszafogott, szombaton erre érdemes lehet odafigyelni.


  • Az 5. fogadja a 11. helyezettet a Premier League 9. fordulójában.
  • A Liverpool tavaly rendkívül kényelmes helyzetben volt, elvárás és BL nélkül focizhatott, akadt vezéregyénisége és a liga legjobb támadósorával játszott. Mostanra minden megváltozott. Hiába váltotta Luís Suárezt nyolc játékosra (Adam Lallana, Dejan Lovren, Lazar Markovics, Mario Balotelli, Alberto Moreno, Emre Can, Rickie Lambert, Javier Manquillo) és nem árusított ki, több sebből vérzik. Fiatalokat, vagy ezen a szinten rutintalanokat vett, Balotelli már nem a régi, így nincs vezéralak, már az ellenefelek is ismerik a Vörösöket és ott a kettős terhelés a BL-lel. Erre rakodott rá a sok sérült. Egy meggyőző meccse volt a Tottenham ellen, amúgy - nehéz sorsolással - meglepő vereségek, gólínség sújtja, védelme még nem állt össze. Az elmúlt két fordulóban kínok kínjával hozott két kötelezőt, és legalább támadásban mutatott valamit, összesen öt gólt rúgva. Mario Balotellinek ettől függetlenül továbbra sem megy, hiába erőlteti Brendan Rodgers.
  • Már csak Mamadou Sakho, Joe Flanagan és Daniel Sturridge marad ki, utóbbi egyedül fontos.
  • A Hull City jól megragadt az élvonalban, ugyan 16. helyen zárt, de a bajnokság végére teljesen kiengedett, ezért csúszott ennyire vissza, amúgy már hetekkel előtte biztos volt a helye. A nagyot az FA-kupában alakította, ahol óriási csatában maradt alul a döntőben az Arsenallal szemben úgy, hogy sokáig vezetett. A nyáron támadásban erősített, így Ábel Fernández egy vagyonba került a Palermótól, de Nikica Jelavic is okos választás, ők ketten már hét gólnál tartanak. Négyet tett hozzá ehhez a West Hamtől vett Mohamed Diamé.
  • Sok a hiányzó, így az első és második számú kapus, két kezdő védő és egy kezdő támadó sincs.
  • A Liverpool eddigi 12 tétmérkőzéséből csak egyszer nem kapott gólt, míg a mindkét csapat betalál nyolcszor nyert. Látszik tehát, hog támadásban sem az igazi. Ebben legalább javulni látszik a helyzet. A Hull is kalandos csapat, 11 tétmeccsből kétszer nem nyelt találatot, míg szeptemberben négy, négy, öt és hat gólt hoztak meccsei. Ezen felül komoly hiányzókkal számol a hátsó alakzatban. Legutóbb az Emiratesben 2-2-re volt jó. Jó ötlet a mindkét csapat betalál 1,80-ért, a 2,5 fölét 1,55 körül lehet kapni.
  • Van egy jó tipped a mai foci meccsre? Fogadj rá ITT!
PREMIER LEAGUE, 9. FORDULÓ:

LIVERPOOL-HULL CITY - 16:00 óra

Liverpool, várható kezdő: Mignolet - Johnson, Skrtel, Lovren, Moreno - Henderson, Gerrard - Lallana, Sterling, Coutinho - Balotelli.

Hull City, várható kezdő: Jakupovic - Bruce, Chester, Davies - Elmohamady, Livermore, Huddlestone, Diamé, Robertson - Ben Arfa - Hernández.

Oddsok: Liverpool (1,40), döntetlen (4,40), Hull City (7,00)