Vb-2018: Ők árulták el Angliát!

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 4. 14:39
A Daily Mail kinyomozta, ki a FIFA végrehajtó bizottságának azon öt tagja, aki odaígérte szavazatát a 2018-as angol vb-pályázatnak, majd végül mégis mást támogatott. Ketten még egy órával a voksolás előtt is biztosították arról Vilmos herceget és a pályázati bizottságot, hogy Anglia számíthat rájuk.


 

Az angol pályázat mindösszesen kettő, azaz 2 szavazatot érdemelt ki a 22-ből a csütörtöki szavazáson, amelyen arról döntöttek, hol rendezik a 2018-as (és a 2022-es) futball-világbajnokságot.

Az angolokat már csak azért is megdöbbentette az eredmény, mivel arról számoltak be: a voksolás előtt többen is ígéretet tettek arra, hogy az ő pályázatukat támogatják.

A Daily Mail brit lap most megnevezte a FIFA végrehajtó bizottságának azt az öt tagját, akik ily rútul elbántak velük, és akik az utolsó pillanatig hitegették őket, hogy nincs mitől félni.

Az első számú közellenségnek Jack Warnert, a nemzetközi szövetség alelnökét kiáltották ki, aki egy órával a szavazás előtt állítólag Vilmos herceg vállára tette a kezét, és azt mondta: „A szavazatom az önöké”.

A török döntnök, Senes Erzik ugyanezt játszotta el az angol pályázati bizottság tagjával, Geoff Thompsonnal, ugyanúgy egy órával azelőtt, hogy leadta volna voksát.

És akik még jól teszik, ha hosszú évekig nem lépnek angol földre: a dél-koreai Csung Mong Dzsun, az elefántcsontparti Jacques Anouma és a ciprusi Mariosz Lefkaritisz.

A FIFA botrányos szavazásának hatására az Angol Labdarúgó-szövetség ügyvezetője, Roger Burden tüntetőleg lemondott posztjáról.