Várhidi Péter körön kívülre került

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 25. 17:58
Október 30-ától egy operatív ezdői team irányítja majd az U18-as, U19-es, U20-as és U21-es csapatok munkáját, miután az MLSZ elnöksége csütörtöki ülésén elfogadta a vezetőség múlt héten előterjesztett javaslatát. Az edzői csoportban helyet kap majd az U19-es együttessel bronzérmet szerző Sisa Tibor, nem lesz tagja azonban Várhidi Péter. A szerbek elleni megalázó, 8-0-ás vereség után visszavonták az U21-es (olimpiai) szövetségi kapitányi megbízatását, és nem hosszabbítják meg év végén lejáró szerződését.


A múlt héten született döntés arról, hogy Sisa Tiborral ellentétben Várhidi Péter nem lesz tagja az új operatív teamnek. A csütörtöki elnökségin a testület visszavonta a szakembernek az olimpiai válogatott szövetségi kapitányi posztjára szóló megbízatását, s arról is határozott, nem hosszabbítják meg a december 31-én lejáró szerződését.

 

Elbert Gábor főtitkár és Jámbor László fejlesztési igazgató részletesen ismertette azt a korszerű, új struktúrát, amely a jövőben megszabja az elveit és gyakorlatát valamennyi utánpótlás válogatott működtetésének, szakmai irányításának.

 

A kiszemelt szakemberekkel már el is kezdődtek a tárgyalások, a végleges névsor - mint eredetileg is tervezték - azonban csak október 30-ra alakul ki.

 

Kasza János, a 2010. január 16-20. között Budapesten és Debrecenben sorra kerülő futsal Európa-bajnokságot előkészítő bizottság vezetője arról adott tájékoztatást, hogy elkészült az esemény költségvetése, a kiadások nagy részét álló UEFA szóban már jelezte is egyetértését a tervezettel.