Újabb magyar futballbíró a vb-n

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 15. 15:19
Kassai Viktor tavalyi rendkívül sikeres szereplése után idén is szóhoz jut világbajnokságon az egyik magyar játékvezető. Az MLSZ tájékoztatása szerint Gaál Gyöngyi bekerült a nyári németországi női vb keretébe.


 

A FIFA Játékvezető Bizottsága arról értesítette a magyar szövetséget, hogy a hat európai játékvezető egyikeként Gaál Gyöngyit jelölte a világversenyre. Az egyre sikeresebb magyar hölgy a 2007-es kínai női vb-n a bronzmeccset vezette, ezen kívül két-két alkalommal vett részt felnőtt Eb-n és U20-as vb-n, valamint UEFA-kupa döntőt vezetett, és a Bajnokok Ligája indulása óta mindkétszer ő dirigálta az egyik elődöntőt.

Az mlsz.hu szerint Gaál Gyöngyi már eddig is számos felmérésen kellett eleget tett a követelményeknek, a június 16-i megérkezést követően újabb fizikai-, és elméleti felmérés, illetve tüzetes orvosi vizsgálat vár a jelöltekre az első mérkőzésig.

Gaál Gyöngyi addig a magyar női mérkőzéseken túl NB II-es férfi találkozókon készül a világbajnokságra, sőt, információink szerint férfi NB I-es mérkőzésen is újra vezethet.