Thiago Silva-baki: Messit rakta az élre!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 19. 17:22
Thiago Silva, a brazil labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a Globo Esportének adott interjújában elárulta, kire szavazott az Aranylabda-jelöltek közül, és kik nála a dobogósok. A PSG sztárja legszívesebben a brazilok ászára, Neymarra voksolt volna, de azt hitte, hogy honfitárs neve mellé nem húzhatja be az ikszet. Így Lionel Messit tette meg legjobbnak...


Némileg meglepő, hogy a védő még csak nem is csapattársát, a PSG vezéregyéniségét, Zlatan Ibrahimovicot választotta az év futballistájának.

Thiago Silva sorrendje: Messi, Ibrahimovic, Ronaldo.

"Kár, hogy nem szavazhattam a brazilokra, mert akkor Neymar lett volna az első, és én a második. Így Messit raktam előre, mögé Ibrát, a rengeteg gólja miatt, és Ronaldót csak harmadiknak, mert nem nyert semmit. Összességében azonban bármelyikük befutó lehet, fantasztikusan teljesítettek."

Silvának abban igaza volt, hogy saját magára nem adhatott le voksot, de a szabályzat értelmében semmi sem akadályozta meg abban, hogy egy másik brazil, a titkos esélyesek között számon tartott Neymar mellett törjön lándzsát.

A sztár valódi preferenciáit és a szabályokat alapul véve Neymar, Messi, Ibrahimovic lett volna a megfelelő sorrend, ami azt jelenti, hogy a "malőr" igazi haszonélvezője Cristiano Ronaldo, aki egyébként fel sem került volna Thiago Silva három névből álló listájára.

Címkék: thiago_silva