Színházban is szerepel már az MU-legenda

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 30. 14:39
Eddig is tudtuk, „Eric, a király” különleges egyénisége a futballvilágnak. Botrányok kísérték sikerekben roppant gazdag pályafutását, amelyet a csúcson fejezett be. Utána átnyergelt a strandfocihoz, de számos nagy sikerű mozifilmben is viszont láttuk. Annak idején több tízezer szurkoló előtt szerepelt, de most megelégszik négyszáz nézővel is. A hír: Eric Cantona a filmes szerepek után mostanában színházi szereplőként igyekszik bizonyítani tehetségét.


A francia sportember 1997-ben akasztotta szögre a futballcipőt, pedig mindössze harmincegy éves volt, az Old Trafford első számú kedvencének számított. Hamarosan új irányt vett élete, filmszínészként számos kiváló alkotásban szerepelhetett, most pedig Nathalie Saugeon kortárs darabjában (Face au paradis) szerepel, az alkotás producere egyébként Cantona hitvese.

"Gyermekként az volt a célom, hogy 80 ezer ember előtt játsszam, és megcsináltam. Most egy 400 férőhelyes színházról van szó. Mindent ki kell próbálni! Nem ismerheted meg önmagadat, ha nem kerülsz különleges helyzetekbe - nyilatkozta Cantona a Le Monde című napilapnak.

Nathalie Saugeon műve két férfi életéről szól, akik egy drámai földrengés után találkoznak. A tervek szerint május 8-ig játssza majd a társulat a művet.

Eric Cantona, a Manchester United legendája  

A francia bajnokságból szinte kiutált Cantona 1991-ben került Angliába, azonnal bajnok lett a Leeds Uniteddel. Az 1992-1993-as szezon elején igazolt a Manchester Unitedhez, amellyel négy aranyérmet nyert a Premier League-ben, kétszer az FA-kupában is végső sikert ünnepelhetett. Karizmatikus egyéniségével hódította meg az Old Trafford közönségét, amely mind a mai napig zászlókkal tiszteleg a legenda előtt.