Segítség a rákos futballistafeleségnek

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 11. 10:06
Az FC Fehérvár is a segítségét ajánlotta fel a Kriston-családnak, miután Horváth Gábor szakmai tanácsadó egy székesfehérvári mezt adott át sajtótájékoztató keretében a klub korábbi játékosának, Kriston Attilának, akinek a felesége súlyos betegségben szenved.


Kriston Attila párjának problémája akkor látott napvilágot, amikor a legutóbb Pakson futballozó középpályás kéréssel fordult a futballszerető közvéleményhez: felesége súlyos betegsége azonnali gyógykezelésre szorul, amit csak Olaszországban tudnak elvégezni.

Kriston nyilvánosságra is hozta a bankszámlaszámát - Kereskedelmi és Hitelbank: 10400171-82575753-57481007 -, s már árverésre bocsátotta a Ferencvárossal szerzett bajnoki- és Magyar Kupa aranyérmeit is, most pedig az FC Fehérvár próbál segíteni a családnak.

Videoton korábbi UEFA-kupa-döntős balhátvédje, Horváth Gábor egy 10-es számú, játékosok által dedikált mezt nyújtott át Kristonnak, amelyen a Fehérvár és a város címere mellett ott díszelgett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat emblémája is.

A SportHíradó.hu megkeresésére a játékos a betegség részleteiről is beszélt:

„Három év alatt nem kevesebb, mint tizennyolc nőgyógyászati beavatkozáson esett túl a nejem. A feleségemnek az előző házasságából született két nagy gyermeke, akiket a sajátomként szeretek, de mi is szerettünk volna egy közös babát. Ez azonban nem sikerült, még a lombikprogram során sem, de utána természetes úton mégis teherbe esett.”

„2006 májusában megszületett a babánk, majd egy hónappal később csecsemőmirigy-daganatot diagnosztizáltak nála. Ezt a terhesség alatt nem lehetett vizsgálni, kimutatni, de júniusban már az áttét is jelentkezett. Egy év múlva agydaganatot állapítottak meg, amit 2007-ben ki is vettek, de nem sokkal később kiderült, hogy a mellhártyán is vannak daganatok. Ősszel kemoterápiát alkalmaztak, de sajnos a mai napig nem tűnt el teljesen a mellhártyáról. Ma pedig már a gerincvelőt is megtámadta, a csigolyák között is kimutatható.”


„Fontosnak tartom megemlíteni, hogy nem azért fordultam a nyilvánossághoz elsősorban, mert pénzt akarok kalapozni, hanem hogy a nekünk adományozóknak mi is tudjunk valamit nyújtani. Ezért ajánlottam fel a ferencvárosi ereklyéimet, s örülök, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a pénz mellett. Mindenkinek, így természetesen a székesfehérváriaknak is hálás köszönettel tartozom a segítségért. Egyelőre még nem tudjuk, hogy melyik gyógyítási lehetőséget válasszuk, melyik lenne a hatékonyabb, mert az olaszországi műtét mellett hallottunk egy injekciókúráról is, amit Mexikóból hoznak. Persze, egyik sem garancia a teljes gyógyulásra, de talán az olasz műtét nagyobb sikerrel kecsegtet, mint az itthoni sugár- és kemoterápiás kezelés.”