Saját drukkerei hurcolták meg Maldinit

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 25. 14:19
Ünnepnek indult, és valami egészen más lett Paolo Maldini milánói búcsúmérkőzéséből vasárnap délután a Roma ellen. A futballcipőjét huszonöt év után végleg szögre akasztó csapatkapitány alaposan összekülönbözött saját szurkolóival, akik transzparenssel és füttykoncerttel illették a válaszul beintő legendát. Silvio Berlusconi és Francesco Totti kiállt Maldini mellett.


 

Paolo Maldini utolsó mérkőzését játszotta vasárnap a San Siróban a Roma ellen, ám nem elég, hogy az eredmény sem úgy alakult, mint szerette volna (2-3), saját szurkolói is tüntettek ellene.

A Milan mezét 901. alkalommal magára húzó csapatkapitányt harsány füttykoncerttel illette a hazai publikum, mi több, kifeszített egy hatalmas Franco Baresit, a klub egykori legendáját éltető transzparenst, amelyen tudatták Maldinivel, a közelébe sem érhet a 20. század legjobb olasz labdarúgójának.

A huszonöt éve a Rossoneriket szolgáló Capitano rosszul viselte a meghurcoltatást, és beintett az őt becsmérlő szurkolótábornak. Ez persze olaj volt a tűzre, és a lelátó népe csak mind hangosabban adta a játékos tudtára nemtetszését.

Az ügy hátterében minden bizonnyal az állt, hogy Maldini több interjúban is kritikával illette a milánói drukkereket, és valamivel több biztatást kért tőlük a csapat hazai bajnokijain.

A Gazzetta dello Sport emellett emlékeztet arra is, hogy korábban elterjedt egy olyan pletyka, amely szerint koldusnak és zsoldosnak nevezte az együttes szurkolóit. Erről egy transzparens is megemlékezett vasárnap.

Silvio Berlusconi, a Milan tulajdonosa rendíthetetlenül kiáll Maldini mellett, sőt odáig ment, hogy kijelentette: Grande Paolo többet tett le az asztalra pályafutása során, mint Baresi, és nála minden kétséget kizáróan Maldini a Nr. 1.

Az ünneprontó Roma első számú vezére, Francesco Totti is méltatta a visszavonuló legendát, és a futball történetének egyik legnagyszerűbb alakjaként emlegette. Hiába: senki sem lehet próféta a saját (szűkebb) hazájában.