Sacchi újra szövetségi kapitány lesz?

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 14. 12:36
Az olasz után újabb válogatottat irányíthat Arrigo Sacchi. A rutinos labdarúgóedző az Egyesült Arab Emirátusok nemzeti tizenegyének kispadjára ülhet le, mivel már megegyezett a szövetséggel – legalábbis így értesült az egyik legnagyobb dubai napilap, a The National. Az ázsiai ország válogatottját jelenleg Bruno Metsu lemondása óta Dominique Bathenay irányítja.


Az olasz válogatottól történő 1996-os távozása után újra szövetségi kapitány lehet Arrigo Sacchi. A ravennai születésű szakember ugyanis nagy eséllyel pályázik az Egyesült Arab Emirátusok válogatottjának kispadjára.

A 62 éves Sacchi jelenleg is Dubaiban tartózkodik, ahol megtekintette a válogatott edzését. Az egyik dubai napilap, a The National szerint már létre is jött a megegyezés a szövetség és a kapitányjelölt között.

Az arab együttest nemrég hagyta ott az eddigi szövetségi kapitány, a Szenegállal 2002-ben bravúrosan szereplő Bruno Metsu. Azóta egy szintén francia szakember, Dominique Bathenay irányítja a válogatott felkészülését, de őt nem végleges megoldásnak szánják.

Sacchitól igazából botorság lenne azt várni, hogy kijuttassa a dél-afrikai világbajnokságra a selejtezőkön eddig botladozó csapatot. Az Egyesült Arab Emirátusok ugyanis gyakorlatilag elvesztette továbbjutási esélyét azzal, hogy mindhárom mérkőzését elvesztette a csoportjában.

Az olasz szövetségi kapitányi tisztséget 1991 és 1996 között betöltő szakvezető legutóbb a Real Madridnál dolgozott sportigazgatóként.