Ronaldinho-Neymar: mágikus összjáték

Szerző: SHLétrehozva: 2013. április 7. 01:14
VIDEÓ! 4-0-ra nyert a brazil "ligaválogatott" szombat este felkészülési meccsen, Bolíviában, úgy, hogy nem is edzett előtte. Ez az első siker Luiz Felipe Scolari november óta tartó, második érájában (a korábbi vb-címmel ért véget). Leandro Damiao, Neymar (2), és a Palmeiras-csatár Leandro szerezte a gólokat, amelyek közül a legszebb, vagyis a második Ronaldinho és Neymar közös varázslata.


A találkozót Santa Cruz de la Sierrában, a 2009-ben, máig vitatott körülmények között meggyilkolt, kalandos életű magyar újságíró, Rózsa-Flores Eduardo szülővárosában rendezték, amely 410 méterrel a tengerszint fölött fekszik. A magaslati levegő tehát nem nehezítette a játékot.

A kizárólag hazai klubokat erősítő futballistákból verbuvált, de így is ütősnek mondható brazil csapat már a harmadik percben előnyhöz jutott Leandro Damiao közeli gólja révén, Neymar még a szünet előtt duplázott Ronaldinho, illetve Jádson passzából.

A csapatkapitány R10 cseréje, Leandro állította be a végeredményt Pato és Cristiano Osvaldo közreműködése után. Leandrón kívül még egy játékos debütált, a Botafogo rendkívül tehetséges védője, Dória.

A brazil összeállítás: Jefferson - Jean, Dedé (Dória), Réver, André Santos - Ralf, Paulinho Jádson - Ronaldinho (Leandro) - Leandro Damiao (Pato), Neymar (Osvaldo).

RONALDINHO GÓLPASSZA NEYMARNAK

BOLÍVIA-BRAZÍLIA 0-4, A MECCS GÓLJAI

A MECCS HOSSZABB ÖSSZEFOGLALÓJA