Ribéry: egy hónap, de más semmi!

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 22. 13:44
A Bayern München hátrányból fordítva, a 92. percben szerzett - szabálytalan - Van Buyten-góllal végül 2-1-re győzött a Hoffenheim vendégeként, de a bajorok mosolya nem lehet őszinte a diadalt követően. A csapat egyik legfontosabb láncszeme, Franck Ribéry ugyanis súlyos bokasérülést szenvedett. Német források szerint négy hét pihenő vár rá, műtétre viszont nem lesz szükség.


A francia középpályás a 63. percben huppant a földre, miután Andreas Beckkel együtt startoltak egy labdára. Az esetet követően a gall a földön maradt, kétségbeesett arca nem sok jót ígért. Ribéry olyan dühre gerjedt, hogy egy hatalmasat csapott a fűre, miközben jobb bokáját fogta - tudni lehetett, valóban nagy a baj.

A játékoshoz azonnal odarohantak az orvosok, miután megvizsgálták, úgy kellett őt "összekaparni". Karl-Heinz Rummenigge, a rekordbajnok klubigazgatója nem sok jóval kecsegteti a szurkolókat.

"Az első diagnózisok szerint vagy törésről, vagy csúnya szakadásról van szó. További vizsgálatok természetesen mindent tisztáznak."

Nos, szerda koradélutánra tisztázódtak: orvosi jelentések szerint műteni nem kell a kiváló középpályást, ám előreláthatólag négy hétre kiesik a kis francia. Louis Van Gaal amennyire szomorú volt, ennek a hírnek annyira örült.

"Sokkal rosszabbra számítottunk, de hála Istennek nem akkora a baj! Most már tudjuk, körülbelül mi várható, egyszóval optimisták vagyunk, és mihamarabb várjuk vissza Franckot - nyilatkozta a holland mágus.  

Ribéry tíz napig fekvőgipszben lesz, aztán újabb tíz napig speciális rögzítőkötést visel majd a sérült testrész körül. Ezután elkezdheti a könnyített edzéseket. Ami biztos, a játékos kihagyja csapata következő két Bajnokok Ligája-találkozóját.

A Bayernnek nincs szerencséje, hiszen ezzel mindkét kulcsfontosságú szélsője oldalvonalon kívülre került, Arjen Robben már régóta a combjával bajlódik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nyert, de Ribéryt elveszítette a Bayern
Szombaton szenvedett az Oktoberfest nyitó napján a címvédő, a tavasszal BL-döntős Bayern München, csak gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán az 1. FC Kölnnel. Ezúttal talán még nehezebb is volt a feladata Louis van Gaal...
Tovább a teljes cikkhez »