Rasszizmus miatt cserélt Zico!

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 14. 14:34
Elképesztő nyilatkozatot tett a brazil legenda Zico a Globoesporte brazil sportoldalnak. A CSZKA Moszkva trénere felháborodva adta a nyilvánosság tudtára, hogy addig vegzálták a Dinamo szurkolói a színesbőrű Moussa Maazou-t, hogy 28 perc elteltével le kellett cserélnie a nigeri csatárt az orosz kupadöntőben.


Tizenegyesekkel nyert a brazil legenda Zico CSZKA Moszkvája az Orosz Kupa szerdai elődöntőjében, és bejutott a döntőbe, ahol a bajnoki címvédő Rubin Kazany ellen ütközhet meg.

A nemzetközi sajtóban azonban ez nem keltett feltűnést, az már sokkal inkább, hogy a vendégek edzője teljesen jogosan kifakadt a Dinamo-szurkolók szégyenletes viselkedésén.

"Tarthatatlanná vált a helyzet, nem hagyhattam tovább a pályán. Folyamatosan inzultálták, szidták és huhogtak. Többször is elvonták a figyelmét, még szópárbajba is keveredett. Borzasztó ez az egész."

Nyilatkozatában Zico a FIFA-t és az orosz szövetséget is kérte, mihamarabb foganatosítsanak intézkedéseket. Elfogadhatatlan, hogy faj, bőrszín, nemzetiség, vagy vallási hovatartozás miatt hárányosan különböztessenek meg valakit, meg kell tisztítani ettől a futballpályát.

Maazou egyébként Niger fővárosában kezdte a pályafutását, a belga Lokerentől került az orosz fővárosba.