Rafa Benítez jó csapatnak tartja a Lokit

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 28. 10:14
Rafa Benítez kellő tisztelettel és visszafogott optimizmussal értékelte a Bajnokok Ligája csütörtöki sorsolását, pedig a papírforma azt ígéri, hogy a Liverpool FC labdarúgói biztosan bejutnak a csoportkörből a legjobb tizenhat közé. A spanyol sztáredző a debreceni együttest sem írja le, pedig papíron a magyar pontvadászat legjobbja tűnik a kvartett legesélytelenebb tagjának.


A Kalmart, a Levadiát és a Levszki Szófiát búcsúztató Loki a Liverpool FC mellett az Olympique Lyonnal és a Fiorentinával került egy csoportba, ez nem sok jót ígér.

„Vannak tapasztalataink a magyar labdarúgással kapcsolatban,  hiszen együttműködünk az MTK-val. Jó csapatnak kell lennie a Debrecennek, mert ezt jelenti, ha megnyerte hazája bajnokságát” – mondta Benítez a klub hivatalos honlapján.

Érdekesség, hogy a liverpooliak is „Debreceni” néven írnak a magyar bajnokról, de ez lassan már természetes is. Más honlapok és hivatalos kiadványok is így jelölik a hajdúsági együttest. Csak remélni tudjuk, hogy a csoportkör végére már Benítez is tudja majd, hogy a Debreceni VSC vagy a Debrecen lenne a helytálló megnevezés.

Persze, az angol sztárcsapat szakmai főnökét jobban érdekelheti a francia és az olasz ellenfél, hiszen a papírforma alapján a Pool a Lyonnal és a Fiorentinával csatázhat majd a továbbjutásért.

„Tudhatják, a Bajnokok Ligájában mindig sorjáznak a nehéz mérkőzések, folyamatosan kemény ellenfelekkel csatázunk – szögezte le Benítez. - A Lyon ugyan nem nyerte meg a bajnokságot a legutóbbi szezonban, de előtte éveken át aranyérmes volt. Ismerjük őket, számos remek játékossal rendelkeznek, kiváló futballra képesek. A Fiorentina nagy múltú klub egy gyönyörű városban. Saját tapasztalataimból is tudom, hogy fantasztikus a szurkolótábora, sok időt töltöttem Firenzében, amikor Claudio Ranieri volt a csapat edzője.

A liverpooli szakember azért annak örül a legjobban, hogy csapata kimarad ősszel a sokak által nem kedvelt oroszországi, ukrajnai vagy romániai „túrából”.

„Nagyon fontos, hogy nem kell sokat utaznunk a csoportkörben. Alig várjuk már, hogy elkezdődjön a sorozat.”

A Liverpool FC szeptember 16-án a Debrecennel találkozik a nyitó körben. Az összecsapást az Anfielden rendezik, vagyis a magyar bajnok egyből a legnehezebb idegenbeli összecsapáson mutatkozik be a főtáblán.