Portugál bíró vezeti az MU-Schalkét

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 2. 12:44
Pedro Proenca fújja majd a sípot szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája második elődöntőjén, a Manchester United Schalke elleni találkozóján - hozta hétfőn nyilvánosságra az Európai Labdarúgó-szövetség.


A 40 éves portugál sípmester pályafutása során eddig 12 mérkőzést vezetett a kontinens vezető sorozatában, ebben a szezonban négyszer bíráskodott, így ő dirigálta a Vörös Ördögök őszi Valencia elleni 1-1-es mérkőzését.

Ezen kívül a Twente-Inter (2-2), a Milan-Real Madrid (2-2) és a Bayern München-Inter (2-3) találkozón szerepelt, összesen 15 sárgát osztott ki, a legtöbbet a két tavalyi döntős nyolcaddöntős párharcának visszavágóján, hatot. Pirosat lapot még nem adott.

Proencát a 2006/07-es szezonban országa legjobb bírójának választották, segítői a szerdai összecsapáson Tiago Trigo és Ricardo Santos (partjelzők), továbbá Duarte Gomes, Joao Capela, illetve Joao Ferreira lesznek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mourinho jól ismeri a Clásico bíráját
Franck de Bleeckerét jelölte ki az UEFA játékvezetőnek a keddi parázsnak ígérkező Barcelona-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntő visszavágójára. José Mourinhónak tavaly már volt gondja 44 éves bíróval....
Tovább a teljes cikkhez »