Pool vagy Inter is jöhet a Lokinak

Létrehozva: 2012. augusztus 8. 17:17
A Debrecen annak ellenére, hogy a Bajnokok Ligája helyett az Európa-ligában folytatja, egyáltalán nem számíthat könnyebb ellenfélre a rájátszásban, sőt: akár a Liverpool vagy az Inter is várhat rá. Kondás Elemér vezetőedző nagyon sajnálja, hogy így alakult.


(Fotó: dvsc.hu)

A Debrecen az idegenbeli meccs kedvező eredménye ellenére 2-0-ra kikapott a BATE Boriszov elleni visszavágón, így a Bajnokok Ligájából kiesett, és „csak” az Európa-ligában szerepelhet.

A második számú európai kupasorozatban ráadásul ütősebb ellenfél is juthat a nem kiemelt Lokinak, mintha a BL-ben ragadt volna. Ez annyit tesz, hogy az olasz Inter és Lazio, az angol Liverpool és a francia Olympique Marseille is a magyar bajnok útjába kerülhet.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Bruges-nél, a Dniprónál vagy a Hapoel Tel-Avivnál „gyengébb” rivális szóba sem jöhet, még inkább érthetővé válnak Kondás Elemér szavai a BATE elleni meccs elemzésekor.

„Erre készültünk, tudtuk, hogy nehéz lesz. Számítottunk rá, hogy a BATE jól fog játszani, hiszen erős csapat, sok jó játékossal. Mindent megtettünk, hogy jó eredmény szülessen, de egy elkerülhető góllal vezetést szereztek a vendégek” – fogalmazott klubja honlapján.

„A második félidőben a kiállítás és az utána gyorsan bekapott gól csökkentette az esélyünket, de játékosaink tíz emberrel is mentek, tették a dolgukat becsülettel. A BATE sokkal jobban játszott, mint az első meccsen, viszont a második félidőben, amikor szerkezetet váltottunk, több esélyünk volt, csak a kiállítás után a fehéroroszok könnyebb helyzetbe kerültek. Sajnos nem tudtuk száz százalékig pótolni Varga Józsefet és Selim Bouadlát.”

„Összességében azt mondhatom: a játékosok emelt fővel jöhettek le a pályáról, mert mindent megtettek, hogy jó eredmény szülessen. Nincs idő keseregni, mert szombaton bajnokit játszunk, majd az El-re készülünk” – mutatott előre a szakvezető.

Amennyiben első Európa-liga-párharcán túljutna a Loki, bekerülne a csoportkörbe, ami nem példa nélküli: 2010 őszén mindössze három pontot szerzett a Debrecen a PSV Eindhoven, Sampdoria és Metaliszt Harkiv elleni hat meccsen.

Az El sorsolását pénteken 13:30-kor tartják Svájcban.


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Reménytelenül búcsúzott a Debrecen
Az első félidőben gólt kapva, kapura sem lőve, a másodikban pedig egy kiállítással és második benyelt találattal szinte reménytelenül búcsúzott a BATE Boriszov ellen a Debrecen a Bajnokok Ligájától, a 3. selejtezőkörben-...
Tovább a teljes cikkhez »


Címkék: europa_liga