Platininek nem kell a videóbíró

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 26. 17:44
Michel Platini tökéletesen elégedett az ötbírós rendszer eddigi tapasztalataival, hallani sem akar arról, hogy bevezessék a videó-visszajátszásokat a kiemelt futballmeccseken. Az európai szövetség elnöke korábban is ellenezte a sokak által követelt szisztémát, szerinte a plusz két játékvezető éppen elegendő a vitás helyzetek eldöntéséhez.


 

Tapasztalhattuk, hogy a csütörtökön zárult BL-selejtezőben az eddigi megszokott játékvezetői hármast felváltotta a bírói kvintett. Az UEFA francia főnöke szerint a tapasztalatok igen kedvezőek, nincs szükség további módosításra.

Az idei dél-afrikai világbajnokság alatt és után erősödtek fel a videó-technológia bevezetését szorgalmazó hangok, hosszas tépelődés után a nemzetközi szövetséget irányító Sepp Blatter is hallgatott ezekre. A FIFA-vezér már nem zárkózik el a visszajátszások bevezetésétől, de Platini erre nem hajlandó.

A korábbi kiváló középpályás szerint az ötbírós rendszer jelenti az egyetlen elfogadható megoldást. Az Európa-liga legutóbbi szezonjában kipróbált módszert nyártól kezdve használják a BL-ben is.

Michel Platini azt azonban nem zárja ki, hogy előbb-utóbb gólbírókat is alkalmaznak majd…