Pelé: Messi közel sem a legjobb

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 19. 16:07
Lionel Messinél most nincs jobb a világon, de felelőtlenség lenne máris a futballtörténelem legnagyobbjai között emlegetni. Ez a véleménye minden idők talán legtöbbre tartott labdarúgójának, a brazil Pelének.


"Telik-múlik az idő, sokan hajlamosak elfelejtkezni egy Johan Cruyffról, Michel Platiniről vagy Alfredo Di Stefanóról, akik például sokkal nagyobb játékosok voltak Messinél" - mondta Pelé a chilei La Tercerának. "Messi most a legjobb, de a futballban gyorsan változnak a dolgok, kíváncsi leszek, meddig tart ez a szárnyalás."

A Barca 24 éves csatára 2009-ben és 2010-ben is begyűjtötte a legrangosabb egyéni elismerénsek számító Aranylabdát, ha május 28-án megnyeri csapatával, a Barcelonával a Bajnokok Ligáját, abban az esetben a 2011-es díjért folyó küzdelemben is ő lesz az első számú favorit.

A kis argentin a Wembleyben elcsendesítheti kritikusait, két éve, ugyanebben a párosításban ő döntött a BL-serleg sorsáról a Manchester United ellen, második, fejesből szerzett góljával vereségre kárhoztatva a Vörös Ördögöket.