Pelé ezúttal Messit szólta le

Létrehozva: 2011. október 27. 15:45
Pelé ismét megörvendeztette az újságírókat néhány epés megjegyzéssel, ez alkalommal Lionel Messi alacsony termetére tett pikírt megjegyzést. A brazil legenda Neymarral sokkal szívesebben futballozna egy csapatban.


Pelé a minap ünnepelte 71. születésnapját, és a tiszteletére tartott londoni összejövetelen nem fogta vissza magát a szókimondásáról is híres háromszoros világbajnok.

„Örömmel játszanék együtt Lionel Messivel, de komplex játékosnak nem nevezném, mert nem tudja használni a fejét. És azt se felejtsük el, míg én két évtizedet töltöttem el a profi futball világában, addig ő csak néhány éve van ott.”

„Hogy kit válogatnék be a csapatba magam mellé? Neymarral szíves örömest futballoznék” – dicsérte meg Santosban szereplő honfitársát.

Pelének ráadásul afelől is kétségei vannak, hogy Messi és a Barcelona a legnívósabb bajnokságban lép-e pályára hétről hétre.

„Az angol Premier League a legjobb Európában, jobb, mint a La Liga” – hirdetett ítéletet a Király.

Amikor arról kérdezték, ki volt a legszívósabb ellenfele pályafutása során, Bobby Moore-t és Giacinto Facchettit említette, de megjegyezte: Sylvester Stallonéval, ha lehet, nem nézne farkasszemet.