Ötöst hintett a Bayern, Van Buyten-dupla

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 22. 21:07
A Bayern München labdarúgócsapata kiütötte a második ligás Rot-Weiss Oberhausent a Német Kupában vasárnap este az Allianz Arenában. Van Buyten duplázott, így már öt gólnál jár a belga védő a szezonban. Sorozatban nyolcadszor nyolcadöntősök a bőrnadrágosok. Stieber Zoltán gólt, Hajnal Tamás gólt szerzett.


Csak félóra ellenállást tanúsított az Oberhausen a Bayern ellen, a reteszt Philippe Lahmnak sikerült feltörnie. A válogatott balbekk lövése a 32. percben Embersről vágódott a kapuba, a félidő végén Gómez köszönte meg beadását, miután két méterről a hálóba stukkolt.

A folytatásban már csak a gólkülönbség volt kérdéses, erről a Van Gaal alatt most debütáló Luca Toni helyett az ügyeletes gólfelelőssé avanzsáló Daniel Van Buyten gondoskodott. középhátvéd Ribéry beadásából és Sosa szögletéből is eredményes volt. A két találat között Thomas Müller is megvillant, egy perccel beállása után. Önbizalomnövelő győzelemmel a tarsolyban készülhet a Hamburg ellen a Bayern.

Stieber Zoltán csapata, a Koblenz és Hajnal Tamás együttese, a Dortmund is a 16 közé jutott. Előbbi 0-1-es állásnál góllal, utóbbi gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A végjátékban mindkettejüket lecserélték.

NÉMET LABDARÚGÓ-KUPA, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Bayern–Oberhausen 5-0 (2-0)

Gólszerző: Lahm (32.), Gómez (41.), Van Buyten (67., 86.), Müller (70.)
A további eredmények:
Koblenz–Cottbus 4-2 - hosszabbítás után
Ahlen–Greuther Fürth 2-3 - hosszabbítás után
Karlsruhe–Borussia Dortmund 0-3
Bochum–Schalke 04 0-3