Öt meccsre meszelték el Fergusont!

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 16. 16:40
Hivatalos, öt mérkőzésre tiltotta el az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) Sir Alex Fergusont, miután a Manchester United menedzsere élesen kritizálta Martin Atkinson játékvezetőt a Chelsea elleni vereséget követően. A skót szaktekintélyt 30 ezer fontra is megbüntették.


Megszületett a napok óta várt döntés, aminek biztosan nem örülnek a gyárvárosi szurkolók: Ferguson eredetileg csak három találkozót kapott volna, de ehhez adódik a tavalyi szezonból egy hasonló ügye miatt kétmeccses, felfüggesztett eltiltása, így jön ki a mostani szankció.

Mint ismeretes, a tréner a Kékek elleni 2-1-es zakó után esett neki a bírónak, amiért nem mutatta fel a második sárga lapot David Luíznak, amikor odalépett Wayne Rooneynak. Mindezt nem sokkal azelőtt, hogy a londoniak belőtték a győztes büntetőt.

„Egy igazságos, vagy legalább határozott játékvezetőt szerettük volna látni, de nem kaptuk meg ezt a lehetőséget. Azt kell mondjam, amikor megláttam ki fújja a meccset, a legrosszabbtól féltem" – hangzottak az MUTV-n a mester eltiltást érő szavai.

Ferguson később megvédte kijelentését, sőt, hangsúlyozta, bátran kiáll szavai mellett az FA meghallgatásán. Valószínűleg ezt meg is tette, de elnézve a büntetést az FA-t nem nagyon hathatta meg szónoklata.

Ez azt jelenti, hogy a Vörös Ördögök trénere nem lesz ott a kispadon a hétvégi Bolton Wanderers, továbbá a West Ham United, a Fulham és az Everton elleni bajnokin, illetve a Manchester Cityvel április közepén vívandó elödöntős csatán az FA-kupában.