Ostoba és pökhendi - megalázták a kapust

Szerző: SHLétrehozva: 2012. szeptember 3. 13:28
Paolo Di Canio, az angol harmadosztályú Swindon Town menedzsere eddig is híres volt különleges edzői módszereiről, most a Preston North End elleni bajnokin 21 perc után lehozta hibázó és arrogáns kapusát, aki dühöngött is rendesen. Szókimondó edzője a sajtó előtt azért helyre rakta.


 

Az olasz menedzser 21 perc játék után lehozta kapusát, a 21 éves Wes Foderinghamet, aki amellett, hogy hibázott, arrogánsan is viselkedett, ezért ha nem kér elnézést, és nem változtat, semmi keresnivalója Di Canio csapatában.

"Egyike volt a legrosszabb játékosoknak, akiket valaha láttam - magyarázta döntését a tréner. - A kapus egyébként ugyanolyan játékos, mint bárki, miért ne lehetne lecserélni? Mert más színű a meze?"

"Jól ismerem Wes-t, a Stoke elleni kupameccsen ő volt a leggyengébb játékosom. Messze ő volt a legrosszabb, egyszerűen egy rakás szemét volt a teljesítménye. De akkor elnéztem neki, mert 4-3-ra nyertünk."

"De amit most csinált, az már nemcsak a hibákról szól, mert az bárkivel megeshet. Hanem arról az arroganciáról, amellyel elkezdte a  csapattársait hibáztatni, na az volt számomra a legrosszabb."

"Ugyanis az a játékos, aki nem ismeri fel a saját ordító hibáit, elkezdi hibáztatni a társait. Mikor lejött, úgy viselkedett, hogy ilyen amatőr, arrogáns és ostoba sportolót én még nem láttam. Ha nem kér bocsánatot a szurkolóktól, meg úgy általában a profi futballtól, nincs helye a csapatomban."

Egy héttel azelőtt, hogy edzője nyilvánosan megalázta volna, Wes Foderingham azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy több mint 1000 perce nem kapott gólt.