Összecsapások Egyiptomban: több halott

Szerző: SHLétrehozva: 2012. február 3. 10:55
Újra a feje tetejére állt Egyiptom. Tüntetők ezrei vonultak utcára a szerda esti, 74 halálos áldozatot követelő szurkolói rendbontást követően, a legfőbb célpont a gyengekezű politikai hatalom volt. A rendőrség több helyütt összecsapott a hangoskodókkal - két embert le is lőttek.


 

"Nem huliganizmusról van szó, hanem katonai mészárlásról! - kiabálták Kairóban az al-Ahli szurkolói. A legnépszerűbb egyiptomi klub játékosai eközben bejelentették, a történtek miatt soha többé nem lépnek pályára.

„Kész, vége. Mindannyian úgy döntöttünk, hogy soha többé nem futballozunk - mondta Sarif Ikrami, a fővárosiak kapusa, aki maga is megsérült. Emberek haltak meg a szemünk előtt, gondolni sem tudunk a játékra.”

A nem is olyan régen még politikai összecsapásoknak helyet adott Tahrir téren ezúttal a szurkolók és a rendőrség nézett egymással farkasszemet, a feldühödött tömeget visszatartani kívánó erők két embert le is lőttek.

Bár hivatalosan senki nemerősítette meg, ki lőtt pontosan, annyi biztos, a két áldozaton kívül több mint harminc ember megsérült.

"Azt bezzeg tudják, hogyan kell megvédeni a minisztereket és a politikai intézményeket, a stadionban meg sehol sem voltak - mérgelődött az egyik drukker...

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Egyiptomi horror: már 74 halott - videó
Legalább 74 halottja van annak az egyiptomi tragédiának, amely a szerdai al-Maszr-al-Ahli (3-1) futballmeccs lefújása után következett be Port Szaidban....
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: al_ahli