Neymar: Messi a világ legjobb játékosa!

Létrehozva: 2011. december 9. 12:29
Időnként az „Istenek” is tévedhetnek! Persze tudjuk jól, a futballvilág brazil ikonja korábban is tett vitatott kijelentések, amelyek aztán alaposan felkavarták az érintettek életét. Most Pelé honfitársa „tett helyre” egy véleményt, pedig okkal feltételezhetnék, Neymart büszkeséggel töltötte el a jellemzés.


Nemrég ugyanis Pelé azt találta mondani, hogy a Santos csillaga már most jobb játékos Lionel Messinél! A nemzetközi szaksajtó és rengeteg szurkoló értetlenkedett az összehasonlításon, hiszen az argentin fenomén – kora miatt is – jóval többet letett már az asztalra. Valószínű, hogy Neymart is zavarta a kijelentés, mert most nyilvánosan állt a Barca-sztár oldalára.

„Mindig azt hangoztattam: Messi a világ legjobb játékosa! – jelentette ki a 19 éves brazil labdarúgó.

Hamarosan a pályán csaphat össze a két klasszis, feltéve, ha a papírformának megfelelően az FC Barcelona és a Santos jut a döntőbe a klub-világbajnokságon. A brazil csillag reméli, összejön az álommérkőzés. A Libertadores-kupa címvédője a japán Kashiwa Reysollal vagy a mexikói Monterrey-jel csap össze a négy között, míg a Barca riválisa a katari Al-Szadd vagy a tunéziai Esperance lesz a fináléba kerülésért.


„Nehéz megállítani Messit a pályán, de mindent megteszünk azért, hogy lelassítsuk őt is…”
Neymar egyébként nemcsak a Barca-csatárt dicsérte, hanem kitért legendás honfitársára is. Természetesen vele kapcsolatban is roppant szerény volt.

„Pelé egyedülálló legenda! Én sohasem leszek olyan jó játékos!” – szögezte le a tinisztár.