Nálam Dzsudzsák volt a nyerő 2010-ben

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 28. 14:07
Téli olimpiával kezdődött, tarkította futballvébé, izgalmas Formula-1-es szezon, régi és új teniszsztárok ragyogtak az égen, úszóink Budapesten örvendeztettek meg bennünket, s a végére még a magyar labdarúgó-válogatott is belejött. Kedden induló ötrészes sorozatunkban minden Sporthirado.hu-nál dolgozó kolléga nosztalgiázik egyet a lassan véget érő esztendőről, arról, hogy ötven év múlva mi jut elsőként eszébe 2010-ről. Biztosan lesznek olyanok, akik hasonlóan vélekednek...


Egy újabb várakozásokkal teli évhez érkeztünk. Legalábbis a számomra. Mivel szeretem a focit, a sok-sok sportesemény közül engem elsősorban a magyar labdarúgó-válogatott érdekelt - no, és persze a futballvébé. A seregszemle azonban nem az én ízlésem szerint alakult, így például a döntőt faarccal néztem végig - pontosabban közvetítettem végig, érdektelen volt a számomra.

A piros-fehér-zöld csapat őszi Európa-bajnoki szereplése azonban ismét lázba hozott. Bár manapság - és ez nagyon elszomorít - már-már ciki a nemzeti csapatnak szurkolni. Vagy mégsem? És akkor el is érkeztem a számomra legemlékezetesebb pillanathoz.

2010 csúcspontja nem a szintén érdektelen Inter-Bayern Bajnokok Ligája-finálé, hanem a Finnország-Magyarország Eb-selejtező volt. Annak is a második félideje, pontosabban a hosszabbítása. Régen ugrottam és kiabáltam akkorát, mint amikor Dzsudzsák Balázs a 94. percben győztes gólt szerzett a helsinki éjszakában. Csodálatos. A magyar válogatott mágikus pillanatokat szerzett nekem 2010-ben.

Ha lehetne egy kívánságom, akkor ebből kérnék szépen még nagyon sokat 2011-ben is...

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Drámai magyar siker Finnországban!
VIDEÓK! Eszméletlenül nagy örömet okozott a magyar futballszurkolóknak Helsinkiben a nemzeti csapat, amely Eb-selejtezőn - tehát nem sörmeccsen - Dzsudzsák Balázs 94. percben szerzett bombagóljával végül 2-1-re legyőzte...
Tovább a teljes cikkhez »