Mindörökké Fehér Miklós!

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 25. 11:00
Ki képes elfeledni, ki képes elhinni azt az öt esztendővel ezelőtti esős, borús, szomorú estét? A Benfica a Guimaraes vendégeként játszott bajnoki mérkőzést, amely sajnos nem az eredmény miatt maradt örökké emlékezetes. Fehér Miklós öt esztendővel ezelőtt hagyott itt bennünket.


Emlékszem, hétfő reggel volt. Felkeltem, bekapcsoltam a televíziót, s közben munkába készülődtem. Siettem, el ne késsek.

Akkor ért a hír, mi történt: Fehér Miklós, a portugál Benfica és a magyar labdarúgó-válogatott oszlopos tagja meghalt.

Le kellett ülnöm, még a fogkefe is megakadt a számban. Micsoda???

Aztán jöttek a képek, azok a nyomorult, megváltoztathatatlan kockák. Miki mosolygott, pedig sárga lapot kapott. Miki megfordult, lehajolt, hogy megigazgassa lecsúszott és saras sportszárát. Majd hetykén elfésülte csapzott haját, s a derekára tette kezeit. Aztán...

Te jó ég! Ez a fiatal, életerős, mindig vidám és kötelességtudó klasszis, a mi gyémántunk úgy zuhant össze, mint egy nagy pofonba beleszaladó bokszoló. Kiütötték.

Nem hittem el. Senki sem hitte el. Az amúgy is megtépázott magyar labdarúgást 2004. január 25-én újabb veszteség érte. Fehér Miklós 24 esztendősen hagyott maga mögött minket. Nem tehetett róla.

Ha van értelmetlen halál, ez az.

Bevallom férfiasan, ahogy aznap reggel - a fene azt a reggelt! - ott ültem teljesen bénultan a székemben, a játékosokkal egyetemben nekem is folytak a könnyeim. Az az ember, az a fiatal test ott vívta haláltusáját, jött a mentő, a társak pedig a fejüket fogták. Megmagyarázhatatlan és elmondhatatlan volt az, amit akkor éreztem.

A portugál sajtó szívbemarkolóan kezelte az ügyet, amott a következő fordulót és a következő időszakot a mi fiúnknak ajánlották. Itthon viszont - meg tetszik nekem mondani, hol lehet valaki próféta?

Emlékszem, hétfő reggel volt. Aznap picit elkéstem - senki nem bántott érte...

Nyugodj békében Fehér Miklós!