„Mindent elmondok! Eto'o megy, ha...”

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 28. 14:36
Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke megdöbbentő nyíltsággal beszélt a klub játékospolitikájáról egy katalán rádiónak, az iCatFM-nek szombaton késő este. A sportvezető betekintést nyújtott a kulisszák mögé, elmondta, már csak Samuel Eto'ón múlik, hogy a Manchester Cityé lesz-e, és azt is elárulta, a brazil gólkirály Keirrison az előszezont már a katalán klubnál tölti. Beszélt David Villáról, Franck Ribéryről, Luis Filipéről, Javier Mascheranóról és Lionel Messiről is!


Laporta Keirrisonnal kezdte, mint a SportHirado.hu is megírta, nyílt titok, hogy a Palmeiras gólkirálya a Barcelonáé lesz, s ezt a gránátvörös-kékek első embere is megerősítette:

"Az előszezonban megnézzük, hogy megy majd neki, és Pep Guardiola dönt arról, marad-e a csapatnál."

Franck Ribéry is szóba került, de mint kiderült, a Barcelona tiszteletben tartja a Bayern szándékait, és ha a játékos nem eladó, akkor nem erőszakoskodik.

Egészen más a helyzet David Villa esetében, a Valencai csatáráért folyó versenyben jelen állás szerint a Barca viszi a prímet. Ebben az ügyben is újdonságról tudott beszámolni Laporta. Eto'o a kulcs!

"Txiki Begiristain (a technikai igazgató, a szerk.) intézi ezt az ügyet. Eto'oért kaptunk egy visszautasíthatatlan ajánlatot a Manchester Citytől. Sok minden függ ettől."

A hírek szerint harminc millió eurós összegről beszélhetünk, a kameruni csillagnak jövőre lejár a szerződése, és ez a lehető legjobb alkalom, hogy a Barca túladjon rajta. A világ legjobban fizetetett labdarógójává tenné a City, amely már tárgyalásban van a sztár képviselővel!

"Ha Eto'o elfogadja az angolok feltételeit, pótolnunk kell. Villa és Eto'o is versenyképes a legmagasabb szinten, persze a legjobb lenne, ha mindketten nálunk játszanának."

Hogy a védekező szerepkörben jeleskedő labdarúgókról is essék szó, Laporta elmondta, a brazil balhátvéd Luis Filipéért túl sokat kér a Depor, nem adnak érte húsz millió eurót. Javier Mascheranót szívesen látná a csapatban, találnának helyet a Liverpol szűrőjének. Már csak azért is, mert a posztján tüsténkedő Keita és Touré legalább két hónapra kiesik majd télen az Afrika-kupa miatt.

LAPORTA: MESSI MINDEN IDŐK LEGJOBBJA

Laporta nem tudta megállni, hogy ne ejtsen néhány szót a keret erősségéről, és főképp  az aranylabda legfőbb várományosáról, Lionel Messiről. "Egy géniusz. Annak idején  nagyon nagy csodálója voltam Johan Cruyffnak, de azt hiszem,  Messi a messiás, minden idők legjobbja."

Ha már az érinthetetleneknél tartott, azt is elmondta a sportvezető, hogy Krkic is közéjük tartozik, azaz biztosan nem igazol el a klubtól.