Megvédte edzője a kifütyült Ronaldót

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 7. 14:49
Paulo Bento szerint a portugál szurkolóknak nem szabadna kifütyülniük Cristiano Ronaldót, sokkal inkább díjazniuk kellene mindazt, amit az aranylabdás klasszis a válogatottért tesz. A szövetségi kapitány elmondta, csak hálával tartozik a Real Madrid támadójának.


 

Cristiano Ronaldót folyamatosan fütyülték a portugál drukkerek a Norvégia elleni Európa-bajnoki selejtezőn, mert úgy érzik, a játékos közel sem nyújt olyan kiemelkedő teljesítményt a válogatottban, mint aktuális klubcsapatában.

A szövetségi kapitány úgy véli, ez egyáltalán nincs így, és 2008 aranylabdása nélkül a nemzeti együttes is sokkal kevésbé lenne ütőképes.

„Sportszerűtlennek és megalapozatlannak tartom, hogy a drukkerek pfujolják Cristianót. Ezt elviselni azonban hozzátartozik egy labdarúgó életéhez” – nyilatkozta Paulo Bento.

„Cristiano nagyszerű csapatkapitány, és olyan példával szolgál, amelyet valamennyi játékosnak követnie kellene. Az edző életét is könnyebbé teszi. Sokkal több tiszteletet érdemel, a helyén kellene kezelni.”

A szombati mérkőzést a kellemetlen közjáték ellenére is megnyerte Portugália, a találkozó egyetlen gólját Hélder Postiga szerezte.

A portugálok így átvették a vezetést selejtezőcsoportjukban, de Dániával és Norvégiával egyenlő pontszámmal állnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Elérte célját, élre ugrott Portugália!
Minimális különbségű győzelmet aratott Portugália válogatottja a Luzban, közel ötvenezer néző előtt Norvégia ellen, így átvette a vezetést Eb-selejtezős csoportjában. Óriási versenyfutás várható a befutó helyekért, három csapat...
Tovább a teljes cikkhez »