Meglopták a Fener vezetőedzőjét

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 4. 16:42
Százezer eurót követelnek azok a tolvajok Christoph Daumtól, akik ellopták a Fenerbahce vezetőedzőjének laptopját még júniusban. A szakvezető nem hajlandó teljesíteni a követelést annak ellenére, hogy számára különösen fontos fájlokat is tárolt a számítógépen. Amennyiben feltörik Daum jelszóit, akár hároméves letöltendő börtönbüntetést is kiszabhatnak a tettesekre.


Christoph Daum figyelme egy rövid időre kihagyott a düsseldorfi reptéren még júniusban (nem sokkal azután, hogy megegyezett a Fenerbahcéval a vezetőedzői poszt betöltéséről), és ez éppen elegendő volt ahhoz, hogy ismeretlenek meglovasítsák a laptopját.

A hordozható számítógépen számos fontos e-mailt és iratot tárolt a szakvezető, többek között a Honvéd Európa-liga ellenfelével, a Fenerbahcéval kötött szerződésének részleteit illetve a szakmájában nélkülözhetetlen telefonszámokat.

A tolvajok a minap megkeresték Daumot, és válaszút elé állították: vagy kifizeti az általuk követelt százezer eurót, vagy búcsút mondhat a laptopnak.

A szakvezető nem hajlandó teljesíteni a követelést, noha elmondta, egy ennél kisebb összegben kiegyezne azért, hogy visszakapja nélkülözhetetlen munkaeszközét.

A számítógépen valamennyi fontos fájlt jelszó véd, és amennyiben feltörik ezeket, akár hároméves börtönbüntetéssel is sújthatják a tetteseket.