Megáll-e Lyonban a marseille-i gyors?

Szerző: JJLétrehozva: 2014. október 26. 14:57
A Ligue 1 két, talán legjobb formában lévő együttese méri össze erejét vasárnap este a Stade Gerlandban. Az ősz egyik fénypontja lehet a Lyon-Marseille rangadó.


A Lyon augusztus óta nem kapott ki, és Yoann Gourcuff ihletett formában tért vissza a múlt hétvégén a Montpellier ellen, elsősorban neki köszönhető, hogy simán, 5-1-gyel lépte át kellemetlen stílusú riválisát az OL.

Fekir és Lacazette is rengeteg problémát okozott az előző fordulóban az MHSC-nek, számítani lehet arra, hogy a Lyon - amely az OM-hez képest kevésbé tudja megtartani a labdát - többnyire lendületes szélsőire és Gourcuffre épít majd, akik hosszú, lapos passzokkal, esetleg ívelésekkel keresik a két villámgyors támadót.

A Marseille ereje a Bielsa-féle taktikai gépezetben rejlik, meccs közben is változik a formáció (4-2-3-1, 3-3-3-1), és a védelem összetétele. A szélekért felelő Mendyre és Djédjére a szokásosnál is fontosabb feladat hárul:

"A Lyonnak sokoldalú támadói vannak, minden fegyvere megvan ahhoz, hogy veszélyes legyen. Nagy feladat vár ránk, de bízom a saját játékunkban, amelyet az OL ellen is képesek leszünk bemutatni. Védekezésre kell kényszerítenünk a szélsőhátvédeket, középen pedig szokás szerint területvédekezést alkalmazunk" - számolt be várakozásairól Marcelo Bielsa, a Riviéra-partiak mestere, akit a nyolcmeccses sikersorozatról is kérdeztek.

"Mekkora a jelentősége a győzelmi szériánknak? A szurkolók csak a trófeákra emlékeznek..."

2009-ben ugyanebben a szereposztásban 5-5-re végeztek a csapatok a Gerlandban, azt az estét még sokáig emlegetni fogják Franciaországban.

A várható kezdők:

Lyon: Lopes - Jallet, Umtiti, Bisevac, Bedimo - Ferri, Gonalons, Tolisso - Gourcuff - Lacazette, Fekir.

Marseille: Mandanda - Dja Djédjé, N'Koulou, Morel, Mendy - Imbula, Romao - Thauvin, Payet, Ayew - Gignac.

Van egy jó tipped a mai foci meccsre? Fogadj rá ITT!

Oddsok:

Lyon: 2,57
döntetlen: 3,20
Marseille: 2,61