Második győzelmét szerezte a ZTE FC II

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 14. 18:34
A ZTE FC II együttese 2-1-re nyert az Ajka ellen a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában. Az első negyvenöt percben nem született gól, a térfélcsere után azonban felpörögtek az események, és találatokban sem volt hiány.


LABDARÚGÓ NB II NYUGATI CSOPORT, 6. FORDULÓ:
ZTE FC II - FC AJKA 2 - 1 (0 - 0)
Zalaegerszeg, 300 néző, vezette: Arany T. (Huszár B., Király Zs.)
ZTE FC II: Sipos - Bozsoki, Kovács G., Varga R., Kocsis - Dóczi (Horváth II A., 42.), Mirceta, Kottán K. (Kottán Gy., 90.) - Davidov - Pekics (Sági, 84.), Délczeg. Vezetőedző: Dobos Sándor
FC AJKA: Grőber - Badics, Subicz, Pothárn, Hornyák (Kovács Gábor, 68.) - Imre, Manganelli, Szabó L., Gunther - Mihalecz P., Csörnyei. Vezetőedző: Horváth Tamás
Gólszerző: Délczeg (60., 63.), ill. Mihalecz (75.) 

Kissé nyomasztó volt már a hangulat a ZTE FC II gárdájának háza táján, hiszen ugyan a zalai megyeszékhely NB II-eseinél konkrét célkitűzés nincs az együttes előtt, de Kottán Krisztiánék eddigi egyetlen győzelmüket még az első fordulóban szerezték.

Az ajkaiak ellen általános véleméy szerint jó esély kínálkozott arra, hogy a hazaiak javítsanak az eredményességi mutatón, igaz, a vendégek az első félidőben kimondottan ügyes megoldásokkal operáltak a mérkőzés irányítására törekvő zalaiak ellen.

A második játékrészben aztán már a gólok sem hiányoztak, s belőlük kettő Délczeg Gergely révén a zalaegerszegieknek jutott.

A fővárosi származú támadó első találata előtt Damir Pekics készítette elő a "terepet", míg a másodiknál Milan Davidov okos elgondolása után zörgethette meg a hálót a támadó.

Délczeg az első játéknapon egy gólt és két gólpasszt jegyzett a Dunaújváros ellen, így magasan vezeti a helyiek kanadai ponttáblázatát.

S ha már a származásról szót ejtettük a vendéglátók csatárának kapcsán, azt se felejtsük el, hogy a vendégeknél a 75. percben beköszönő Mihalecz Péter egykoron a zalai klub nevelése volt.

Összegezve, míg a "nagy" ZTE szombaton 2-1-re kapott ki Miskolcon, addig a kettes felségjelű csapat ugyanilyen különbséggel nyert vasárnap az Ajka ellen.


EDZŐSZEMMEL:
Dobos Sándor: Erőfeszítéseinket siker koronázta, s úgy gondolom, megérdemelten szereztük meg a három pontot.
Horváth Tamás: Későn ébredtünk, így a mérkőzésen nyújtott teljesítményünket nem tudtuk pontszerzéssel megspékelni.