Marwijk: Semmi közünk Robben sérüléséhez

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 4. 16:38
Tagadja Bert van Marwijk, hogy a holland válogatottnak bármi köze lenne Arjen Robben kedden kiderült súlyos combsérüléséhez. A szövetségi kapitány a De Telegraafnak elmondta, nem kockáztatták a június elején egyszer már megsérült szélső játékát a tornán és legjobb tudomása szerint játékosa egészségesen zárta a Spanyolország ellen 1-0-ra elveszített világbajnoki döntőt.


 

„Semmilyen kockázatot nem vállaltuk Arjen vébén való szerepeltetésével, minden lépésünket előre egyeztettük magával a játékossal. Meggyőződésem, hogy a finálét követően semmilyen sérülése nem volt" – hangoztatta Bert van Marwijk.

„Az Oranjének semmi, de semmi köze nincs a combizomszakadásához. Ha valaki egy ilyen súlyos sérüléssel küszködik, az nem tudna úgy sprintelni, mint Arjen tette a döntő hosszabbításában. A Bayern csak leakarja égetni a KNVB-t (Holland Labdarúgó-szövetség - a szerk.), amely egyáltalán nem helyénvaló" – tette hozzá a szövetségi kapitány.

„Véleményem szerint a csapat egészségügyi stábja leginkább dicséretet érdemelt a vébén végzett munkájáért" – zárta mondandóját a tréner.

Robbenre nagyjából két hónapos kihagyás vár, Marwijk nyilatkozata után pedig már csak egy kérdés marad, ha nem a világbajnokságon szakadt el combszalagja, akkor vajon hol és mikor?

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bayern-sokk: Robben két hónapra kidőlt
Elszakadt egy szalag Arjen Robben combjában, ami miatt az idény első két hónapját ki kell hagynia. A Bayern Münchennél a holland válogatottra mutogatnak, és nem értik, hogyan léphetett pályára a középpályás a világbajnokságon....
Tovább a teljes cikkhez »