Már tisztul a Milan a purgatóriumban

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 19. 07:50
A 2008-2009-es szezont a tisztítótűzben tölti az AC Milan labdarúgócsapata, valahol félúton a mennyország és a pokol között, vallja Carlo Ancelotti vezetőedző. Nos, a piros-feketék tisztulása megkezdődött, a gyászos bajnoki rajt után győzelemmel kezdték meg szereplésüket az UEFA-kupában, a főtábla első körében. A svájci FC Zürich elleni 3-1-es siker után a lombardok trénere már a sorozat fináléját is felemlegette, pedig hol van az még.


Fotó: AFP

 

Olcsó játék hülye gyerekeknek. Ennyi, nem több az UEFA-kupa, legalább is az AC Milan szintjéhez képest. A piros-feketék a 2007-2008-as szezonban csupán ötödikek lettek a Serie A-ban (18 győzelem, 10-10 döntetlen és vereség, 64 pont), így a Bajnokok Ligája helyett be kellett érniük a második számú európai klubsorozatban való indulással.

 

Bár a 2008-2009-es idény első két fordulójában mutatott, pontosabban nem mutatott játék alapján közelebb is áll ehhez a Milanhoz az UEFA-kupa, mint a BL. Ezt a szenvedést látva nem kizárt, hogy adott esetben a román CFR Cluj Róma helyett Milánóban is megsütötte volna a kolozsvári szalonnát, vagy a Brémában ikszelő ciprusi Anorthoszisz Famaguszta is állta volna a sarat a San Siróban.

 

A Bolognától otthon (1-2), a Genoától (0-2) idegenben kapott ki Carlo Ancelotti együttese, mielőtt nekivágott volna az ötször nyolccsapatos főtáblára jutásért vívott párharcnak a svájci FC Zürich ellen.

 

A két felvonásos ütközet odavágóján a Milan gyenge közepes teljesítménnyel is 3-1-re nyert, Ancelotti mester legalább annak örülhet, hogy két támadója, Marco Borriello és Alexandre Pato is megszerezte első gólját az új évadban. Rajtuk kívül Marek Jankulovski köszönt be.

 

„Nagyon sajnáljuk, hogy nem szerepelhetünk a BL-ben, de ez nem jelenti azt, hogy lebecsülnénk az UEFA-kupát – jelentette ki a lombardok vezetőedzője. – Már beletörődtünk, hogy ezt az esztendőt a purgatóriumban töltjük, megtisztulunk. A meccsről pedig dióhéjban annyit, örülök, hogy nyertünk, fontosnak tartom, hogy kétgólos előnnyel utazhatunk Svájcba. Megvan az első győzelem, végre fellélegezhetünk egy kicsit. ”

 

„Lássuk be, az UEFA-kupában nehéz ugyanolyan elszántan küzdeni, mint a Bajnokok Ligájában, de kellő motiváció híján itt sem könnyű helytállni –folytatta Carlo Ancelotti. - Márciusban kezd élesedni a helyzet, ha még akkor is érintettek leszünk a kiírásban, már egészen más lesz a helyzet. Nagyszerű lenne döntőt játszani májusban. De ne szaladjunk ennyire előre, haladjunk szépen fokról fokra, lépésről lépésre.”

 

Az AC Milan 4-3-1-2-es hadrendben szerepelt csütörtök este, Dida - Antonini, Bonera, Kaladze, Jankulovski - Ambrosini (Emerson, 68.), Flamini, Seeodrf – Kaká - Sevcsenko (Ronaldinho, 75.), Pato (Borriello, 65.) összeállításban. Jankulovski a 45., Pato az 57., a csereként beálló Borriello pedig a 74. percben talált be. A svájciak szépítőgólját Djuric szerezte a 78. percben. Folytatás két hét múlva Zürichben.