Majdnem megakadt az újonc a PSV torkán

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 27. 21:31
Csak nagy nehézségek árán, sok helyzete közül egyet kihasználva tudott 1-0-ra nyerni a PSV Eindhoven az újonc Volendam ellen a holland elsőosztályú labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) negyedik fordulójában. A bajnoki címvédő kezdőcsapatában ott volt Dzsudzsák Balázs is, aki 63 percet kapott Huub Stevenstől és egy kapufával jelezte, érdemes odafigyelni rá. A forduló szombati játéknapján pályára lépett Fehér Csaba is, aki végigjátszotta a NAC Breda Heerenveen elleni mérkőzését és végül egy sárga lappal fejezte be az összecsapást.


 

 

EREDIVISIE, 4. FORDULÓ:
PSV EINDHOVEN – VOLENDAM 1-0 (0-0)
Eindhoven, Philips Stadion. Vezette: Bjorn Kuipers.
PSV: Isaksson – Kromkamp, Salcido, Marcellis, Bréchet – Wuytens, Simons, Méndez – Lazovic, Dzsudzsák (Nyland, 63.), Koevermans. Vezetőedző: Huub Stevens.
VOLENDAM: Verhoeven – Schilder, Maynard, Sterk, Boots – Yildiz, Hofstede, De Lange – Lopes, Sheotahul, Tuyp. Vezetőedző: Frans Adelaar.
Gólszerző: Wuytens (74.)
Sárga lapok: Tuyp (28.)

A PSV Eindhoven már a múltheti, harmadik fordulóban elvesztette veretlenségét. Louis van Gaal csapata, az AZ Alkmaar verte őket hazai pályán 1-0-ra, így a negyedik körben csak a győzelem lehetett a célja Huub Stevens tanítványainak.

 

Minden szempontból megfelelő ellenfél várt a bajnoki címvédőre a másodosztályú bajnokság győzteseként feljutó Volendam személyében, hiszen a kiscsapat eddig mindhárom összecsapását elvesztette az elsőosztályban.

 

Az eindhoveniek kezdőcsapatában ott volt Dzsudzsák Balázs is, aki úgy tűnik visszaverekedte magát Nordin Amrabattal szemben a legjobbak közé, és visszatérhetett Jan Kromkamp is a gárdába. Rossz hír volt azonban, hogy az egyik meghatározó középpályás, Ibrahim Afellay lábujjsérülése miatt kénytelen volt partvonalon kívülről figyelni az eseményeket.

 

Az első félidőben a várakozásoknak megfelelően beszorította gyengébb képességű ellenfelét a bajnok, ám góllá nem érett a fölény. Danny Koevermans már a második percben veszélyeztetett, és Lazovics vezetésével a későbbiekben sem csillapodott a hazaiak támadószelleme. A legközelebb éppen Dzsudzsák került a gólszerzéshez, amikor lövése után a kapufán csattant a labda.

 

A második félidőben tovább termelte a helyzeteket a PSV, alig kezdődött el a játékrész, amikor Mendez pontos és erős lövését védte nagy bravúrral Verhoeven. A 63. percben Stevens úgy döntött, hogy Dzsudzsák eleget volt már fent a pályán és lehetőséget ad Nylandnak is, így alig egy órát tölthetett a pályán a magyar középpályás.

 

Ha nem is emiatt, de percekkel később megszerezte a vezetést a hazai csapat, Wuytens talált a vendégek hálójába, megtörve a csendet. Később is ő volt a főszereplő, ugyanis a Volendam hálóőre ütemtelenül vetődött ki kapujából, Wuytens pedig, ahogy ilyenkor lenni szokott, elesett, a bíró sípja azonban néma maradt. Ahogy az eredmény sem változott már, így hazai pályán 1-0-ra nyert a PSV, míg a Volendam továbbra is pont nélkül áll.

 

A FORDULÓ SZOMBATI JÁTÉKNAPJÁNAK TOVÁBBI EREDMÉNYEI:
NAC Breda-Heerenveen 4-2 (4-1)
Gólszerzők: Reuser (14.), Lurling (36.), Amoah (42., 45.) ill. Dingsdag (41.), Pranjics (59., 11-esből)
Twente-De Graafschap 3-0 (1-0)
Gólszerzők: N'Kufo (33.), Denneboom (75.), Huysegems (90.)
Willem II- AZ Alkmaar 2-5 (1-5)
Gólszerzők: Demouge (41., 86.) ill. de Zeeuw (5.), El Hamdaoui (22., 27., 39.), Dembele (37.)