Magyarok a Barca és a Real élén

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 20. 13:27
A főszereplő klubok magyar klasszisai előtt is tiszteleg a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEE) a szerdai esti, valenciai kupadöntő előtt: a Real Madridot Puskás Ferenc dédunokája, a Barcelonát Kubala László unokája vezeti fel.


A spanyol szövetség (RFEE) és a madridi magyar nagykövetségének köszönhetően nekünk, magyaroknak is jut némi szerep a szerda este esedékes FC Barcelona-Real Madrid Spanyol Király Kupa-döntőben, pontosabban: Puskás dédunokájának és Kubala unokájának.

A csapatokat ugyanis a Reallal háromszoros BEK-győztes „Pancho" fiatalabbik dédunokája, a 12 éves Ane De Juan Damborena és a Barcelona első sikerkorszakát meghatározó „Kuksi" unokája, a 10 esztendős Ferenc László Kubala Vargas vezeti ki a kezdőkörbe, de utóbbi bátyja, Jan László is feltűnik majd a csapatokat kísérő gyerekek között - számolt be szerdán a magyar kebleket dagasztó hírről a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia hivatalos honlapja.

Puskás egyszer, 1962-ben nyert Spanyol Király Kupát a madridi sztárklubbal. E tekintetben Kubala sokkan jobban áll nála, ő ötszörös (1951, 1952, 1953, 1957, 1959) kupagyőztes volt.