Löw: A világbajnok vert meg minket

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 8. 12:46
Paul, a mindent tudó polip is megjósolta az Európa-bajnok győzelmét, de ettől még a német közvélemény szomorkodik a világbajnoki elődöntő elveszítését. Természetesen sokan, sokféleképpen értékelik a szerda esti mérkőzést, de síri hangulatról azért nincs szó. Sőt! Joachim Löw szövetségi kapitány további szép sikereket ígért a szurkolóknak, még úgy is, hogy maga sem tudja, marad-e a DFB kötelékében. A tréner szerződését ugyanis még nem hosszabbították meg…


A Nationalelf négy győzelemmel és két vereséggel jutott el a szombati bronzmérkőzésig, tizenhárom gólt szerzett, kiütötte a végső győzelemre is esélyesnek tartott Angliát (4-1) és Argentínát (4-1). Joachim Löw szövetségi kapitány, elismerte, megérdemelte a döntőbe jutást a spanyol csapat, amelyik szerinte meg is nyeri a világbajnokságot.

"Fantasztikus elllenfél volt Spanyolország. Mesterei a futballnak, ez minden passzukból kiviláglik. Szinte verhetetlenek. Higgadtak és meggyőzőek. Az az igazság, hogy jobbak voltak nálunk és megérdemelték a továbbjutást. Ösztönből játszanak, bárkit képesek legyőzni."

A német válogatott szerdán este elsősorban küzdenitudásával próbált sikert elérni, a korábbi találkozókon tapasztalt látványos, gólveszélyes stílust „elfojtotta” az Európa-bajnok. A csatárok vergődtek Puyolék szorításában, Thomas Müller hiányában a középpályássor kreativitása sem maradt meg.

Sami Khedira, Thomas Müller, Mesut Özil, Jerome Boateng, Toni Kroos és Holger Badstuber felkeltette az európai sztárklubok érdeklődését is, a fiatal klasszisok hosszú időre megoldást jelenthetnek a nemzeti tizenegyben.

„A lefújás után a játékosaim szemébe néztem, és igen, csalódás tükröződött az arcukról. Sajnos, Spanyolország ellen nem értek el eredményt, de hatalmas elismerést érdemelnek, fantasztikus tornát játszottak” – jelentette ki Löw.

„Ez a csapat csak hat-hét hete játszik együtt, a spanyol válogatott pedig már két-három éve. Senkinek sem kell búsulnia. Ez az együttes a torna után is együtt marad” – jelentette ki a jövő csapatát építő szakvezető.

Tény, a korábbi csapatkapitány Michael Ballack távolléte sem volt feltűnő, sőt sokak szerint éppen ez pörgette fel a Nationalelfet.

A fiatalokkal teletűzdelt válogatott első számú gólfelelőse azért nem egy ifjonc, a 14 vb-gólnál járó Miroslav Klose már harmadik világbajnokságán szerepel.

„Folytatódik a fejlődés, noha ez a vereség kicsit visszaveti a lelkesedést. De egyáltalán nem hat demoralizálóan. Nagyszerűen játszottunk ezen a tornán, a jövőben csak jobbak leszünk” – szögezte le a Bayern München támadója.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A polipnak igaza lett: Hispánia döntős!
GÓLVIDEÓ! Kétszeresen ismételte meg önmagát a történelem: Németország és Spanyolország ismét összecsaphatott egy nemzetközi tornán, a hispánok pedig ismét 1-0-ra győzték le a riválist, és a csupaszív Carles Puyol fejesgóljának...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Nehéz lesz megállítani Spanyolországot”
Túlzás nélkül állíthatjuk, Spanyolországban szinte megállt az élet, az „egyszeri” és a fanatikus szurkolók sem beszélnek másról, mint az Európa-bajnok labdarúgó-válogatott szerda esti világbajnoki diadaláról, a németek elleni...
Tovább a teljes cikkhez »