Loki, Vidi: meg kell halni a pályán!

Szerző: SHLétrehozva: 2012. augusztus 22. 18:29
A Debrecen azzal a Club Bruges-zsel találkozik az Európa-liga rájátszásában, amelyik szintén a Bajnokok Ligája selejtezőjéből pottyant ki, de a Videoton még a magyar bajnoknál is jobban megizzadhat a török bronzérmes Trabzonspor ellen. Az első meccset ráadásul Törökországban rendezik. Sajnos az sem elképzelhetetlen, hogy magyar csapat nélkül rendezik meg az El csoportkörét.


 

EURÓPA-LIGA, RÁJÁTSZÁS, 1. MECCS (csütörtök):

Trabzonspor-Videoton 20 óra, Trabzon, Hüseyin Avni Aker Stadion, vezeti: Euan Norris (skót).

Debrecen-Bruges 20:30 óra, Nyíregyháza, Sóstói stadion, vezeti: Matej Jug (szlovénia).

Amelyik csapat sikerrel veszi az Európa-liga rájátszását, a csoportkörben szerepelhet, amire a Debrecen és a Videoton is eséllyel pályázik. Hurráoptimizmusra azért nincs ok.

A magyar bajnok valamivel könnyebb fába vágja a fejszéjét, hiszen a Bruges bár belga másodikként szintén a BL-ben indulhatott, a Köbenhavn túl nagy falatnak bizonyult, és 3-2-es összesítéssel búcsúzott.

Adamo Coulibaly, a Loki csatára több csapatban is megfordult Belgiumban, így ha valakinek, neki van összehasonlítási alapja.

„Valóban jól ismerem a Bruges csapatát – kezdte esélylatolgatását a DVSC honlapján. – Amikor Belgiumban futballoztam, testközelből tapasztalhattam meg, milyen kiváló gárda. Nagyon nehéz dolgunk lesz, mert remek játékosok alkotják a keretüket, az elmúlt tíz évben szinte majdnem mindig ott voltak valamelyik nemzetközi kupa csoportjában.”

„Ennek ellenére azt mondom, van esélyünk arra, hogy a két mérkőzésen kiharcoljuk a továbbjutást. Nagyon fontos lenne, mert ez nem csak a klub érdeke, hanem az országé is. Hazai pályán mindenképpen nyerni kellene, és akkor a visszavágón már bármi előfordulhat. Ahogy mondtam, nehéz lesz, de meg tudjuk csinálni!

A támadó nagyon sokat tehet csapata sikeréért, hiszen az előző bajnoki fordulóban nyolc perc alatt szerzett mesterhármast Pécsett. Most újfent hatalmas szükség lenne a gólérzékenységére.

A két együttes 2004-ben az El elődjében, az UEFA-kupában már összeméreckedett, akkor a Brugge 1-0-s összesítéssel jutott tovább a 3. fordulóban.

A Videoton játékosai nem lehetnek túlzottan optimisták a Trabzonspor elleni párharc előtt, hiszen annak keretének összértéke a teljes NB I-ével megegyező, és a törökök költségvetése sem vethető össze a magyar klubokéval.

A Trabzon tavaly a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt, mi több, ragyogott: hazai pályán veretlen maradt, idegenben legyőzte az Intert, és kis híján bejutott a nyolcaddöntőbe.

A csapat legendás edzője, Senol Günes ugyanakkor nem becsüli le a soros ellenfelet, és ádáz csatára számít az előttük álló két mérkőzésen.

Az a csapat, amely kiejt két olyan nagynevű együttest, mint a Slovan és a Gent, nem lehet rossz. A Videoton védőmunkája remek, játékosai gyorsak, technikásak. Nagyon kell vigyáznunk!" – idézte a szakembert a Videoton portálja.

Némi reményt adhat, hogy a törökök elvesztették első számú gólfelelősüket, Burak Yilmazt a nyáron (ötmillió euróért passzolták el a Galatasaraynak), és egyelőre bizonytalan, hogy sikerült-e megfelelően pótolni.

A buzdításra nem panaszkodhat majd a Trabzon, hiszen a felmérések szerint Törökország-szerte 12 millió drukkere van…

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Melyik magyar csapat jut be az El csoportkörébe?
Debrecen 23.7%
 
Videoton 15.2%
 
Mindkettő 39.6%
 
Egyik sem 21.5%
 

Címkék: europa_liga