Lemondott az elégedetlen Curbishley

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 3. 16:14
Azonnali hatállyal lemondott Alan Curbishley, a West Ham United labdarúgócsapatának vezetőedzője. A szakember 2006 decemberében került a londoni klubhoz. Utódját a lehető legrövidebb időn belül kinevezik, már elkészült a jelöltek listája.


A WHU vezetése közleményben kívánt sok sikert Curbishleynek, aki annak idején Alan Pardew-t váltotta. A szakember óriási küzdelemben tartotta a Premier League-ben a csapatot, majd a gárda a legutóbbi bajnokságban a 10. helyen zárt.

 

A tapasztalt tréner hetek óta nehezményezte a klub módosított fizetési politikáját, ugyanis a klubvezetés erőteljesen visszafogta a kiadásokat. Tavaly nyáron még Kieron Dyer, Freddy Ljungberg és Lucas Neill, vagyis három rendkívül elismert futballista csatlakozott a kerethez, de idén inkább az eladásokra fektette a hangsúlyt Björgolfur Gudmundsson elnök.

 

Távozott Ljugnberg, valamint a szintén kulcsembernek számító Anton Ferdinand, George McCartney, John Pantsil és Bobby Zamora. Az új igazolások közül csak a Laziótól megszerzett Valon Behrami számít ismert névnek.

 

A WHU szerint Ferdinand és McCartney maga kérte a szerződésbontást, noha mindkét futballistát meg akarta tartani.

 

A klub egyébként azzal magyarázta a fizetések csökkentését és a visszafogott átigazolási politikát, hogy a jövőben az eddig ezekre a kiadásokra szánt pénzekkel az edzőközpontot és az orvosi szolgáltatások minőségét kívánják javítani.

 

A West Ham United megnyerte mindkét hazai bajnokiját (Wigan 2-1, Blackburn 4-1) a 2008-2009-es szezonban, idegenben 3-0-ra kapott ki a Manchester Citytől. Ezzel az ötödik helyen áll a tabellán.