„Legyen télen a katari futball-vb!”

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 4. 13:50
Franz Beckenbauer azt javasolja, hogy télen rendezzék a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságot. A német legenda szerint mindenki jól járna a változtatással, és a versenynaptárt át lehetne úgy alakítani, hogy a módosítás ne okozzon fennakadást.


 

Katarban a negyven fokot is eléri nyáron a hőmérséklet, ami közel sem nevezhető ideálisnak egy futball-vb alatt. Franz Beckenbauer tudja, mi a megoldás.

„Januárban vagy februárban kellene rendezni a tornát, amikor kellemes idő, 25 fok van. Miért ne lenne lehetséges? A versenynaptárt minden további nélkül lehetne módosítani arra az egy idényre, és rengeteg pénzt megspórolnának azzal, ha nem hűtenék a stadiont és az utcákat a vb ideje alatt.”

Beckenbauer maga is tagja a FIFA végrehajtó bizottságának, azt ugyanakkor nem árulta el a Bild német lapnak, hogy kire szavazott a 2018-as és a 2022-es viadal rendezése kapcsán.

A Császár mindössze annyit mondott az eredményről: nagyon meglepte, hogy Ausztrália és Anglia kandidálását is csak kevesen támogatták, de biztosra veszi, hogy Oroszország és Katar remek házigazda lesz.