Leesett Ryan Giggs álla!

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 14. 15:08
Hatalmas meglepetésre Ryan Giggs, a Manchester United futballcsapatának walesi legendája lett az év sportolója Nagy-Britanniában a BBC szavazásán. A játékos a sportvilág olyan óriásait előzte meg, mint a kerékpáros Mark Cavendish, a teniszező Andy Murray, az ökölvívó David Haye vagy az F1-es világbajnok Jenson Button. Giggset valósággal sokkolta győzelme, alig tudott megszólalni a nagyszabású sheffieldi gálán.


Újabb díjat gyűjtött be Ryan Giggs, akit áprilisban a szezon legjobb játékosának választott meg az angol Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA). Ezúttal a BBC emelte piedesztálra a sztárt. Giggs az esélytelenek nyugalmával vett részt a gálán, amikor egyszer csak a színpadra szólították:

"Ez egy valóságos sokk" - kezdte Giggs - "már csak abból is láthatják, hogy beszéddel sem készültem. Fantasztikus itt állni, és ünnepelni azokkal, akik már elnyerték a díjat.

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen sok mindent nyerhettem pályafutása során, amelyet játékostársaimnak és minden idők legjobb menedzserének köszönhetek."

Giggs az első futballista, akit a BBC a legjobb sportolónak választott David Beckham 2001-es sikere óta. A 36 éves sztár a PFA-díj megnyerése óta is az egyik zászlóvivője a manchesteri alakulatnak, elég az hozzá, hogy tizenhárom meccsen tíz gólpasszt jegyez a Premier League-ben.