Laporta: Igenis szabad Katalóniát!

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 9. 17:35
Joan Laporta, a Barcelona elnöke „lehülyézte” extremadurai kollégáját egy telefonbeszélgetés alkalmával, mivel az a Marcában megjelent publicisztikájában nehezményezte, hogy a blaugranák presidentéje politikai célokra használja fel a katalán sztárcsapatot. A bevallottan Barca-érzelmű Guillermo Fernández Vera szerint nem tudja elégszer hangsúlyozni, a klub egész Spanyolországé, nem csak Katalóniáé.


A Barcelona sikert sikerre halmoz ezekben a hónapokban, ami nem kis részben elnökének, Joan Laportának köszönhető. Extremadurai kollégája, Guillermo Fernández Vera azonban erősen megkérdőjelezi Laporta szándékainak tisztaságát.

„Visca el Barca és Visca Catalunya! De Viva Espana is, ha megengedi nekem” – szólította meg a Barca első emberét a madridi Marcában megjelent publicisztikájában Vera, aki egyébként maga is a katalán óriáscsapat lelkes szurkolójának tartja magát.

A sportvezető emlékeztette Laportát, a gránátvörös-kékeknek Katalónián kívül is sok ezres szurkolótáboruk van Spanyolországban, akiket nem sérthet vérig ilyen jellegű kijelentéseivel, pláne akkor, ha azokat politikai célokból hangoztatja éjt nappallá téve.

Az El Mundo Deportivo szerint a két elnök szópárbaja egy telefonbeszélgetés alkalmával folytatódott, és a következők hangzottak el: „Visca egy szabad Katalóniának – ordította a Barca elnöke a kagylóba. – Tőlem írhatsz a Barcelonáról, de rólam nem, különben megnézheted magad.”

Ezek után aligha cseresznyéznek egy tálból belátható időn belül.