Lángtenger csapott fel az Eb-helyszínen!

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 11. 09:08
VIDEÓ! Pokoli körítést szolgáltattak a lengyel bajnokság aktuális éllovasának, a Lech Poznannak a szurkolói a Polonia Bytom elleni hétvégi bajnoki alatt: fáklyáikkal tüzes katlanná varázsolták a poznani stadiont, amely 2012-ben Eb-mérkőzéseknek ad majd helyszínt! A magyar-lengyel barátság jegyében csak remélni tudjuk, hogy Michel Platini és az UEFA döntéshozói nem akadnak rá a videómegosztó portálokon a következő felvételre, Ön viszont nem hagyhatja ki a pirománia poznani magasiskolájának bemutatóját!


Poznanban élnek-halnak a szurkolók kedvenceikért, és a fanatikus lengyel futballbarátok a múlt hétvégén kiváltképp kitettek magukért, egy egész tribünt lángba borítottak fáklyáikkal, félelmetes pitomániai bemutatót produkáltak.

 

Az egész performansz a meccs alatt zajlott le, a nem mindennapi látvány üdvrivalgásra késztette a Polonia Bytom elleni, 3-0-s hazai győzelemmel végződő meccsre kilátogatókat.

 

A Lech tizenhét forduló után harminchat pontjával vezeti az Ekstraklasa tabelláját, eggyel több lőtt góljának köszönhetően a Legia Warszawa ellen. A Polonia Warszawa egy ponttal lemaradva a harmadik, a címvédő Wisla a negyedik.

 

A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság társrendező országában nem csupán a stadionrekonstrukció halad nehezen, a drukkereket is alaposan ráncba kell szedniük a lengyeleknek, hogy útjára indulhasson a labda három és fél év múlva a kontinensbajnokságon.

 

A poznani pirománok szó szerint és képletesen is a tűzzel játszottak, a lengyel kormány korábban már kivívta az UEFA haragját azzal, hogy leváltotta a futballszövetség vezetőségét, és a FIFA által szabott határidőn belül nem helyezte vissza székükbe a korábbi vezetőket.