Labdarúgás, Olaszország: a Juventus ingyen elengedi Andradét

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 16. 15:03
Elengedi hosszú ideje sérült játékosát, Jorge Andradét a Juventus együttese – a Tuttosport nevű olasz újság szerint. A portugál hátvéd alig egy esztendeje szerződött a torinói csapathoz a Deportivo La Corunától, 10 millió euró ellenében. Ezalatt az idő alatt mindössze négyszer tudta magára húzni a zebracsíkos mezt, hiszen hamar rásérült korábban már műtött térdére. A nyár folyamán azt is lehetett hallani, hogy emiatt a profi futballt is be kell fejeznie.


 

Az 50-szeres luzitán válogatott játékos problémái 2006 februárjában kezdődtek, amikor a Barcelona elleni mérkőzésen, így a németországi világbajnokságot is kénytelen volt kihagyni.

Kilenc hónappal később, egy műtét és egy hosszú lábadozás után térhetett vissza együtteséhez. Meglepetést okozott, amikor a Juventus vállalta a rizikót és sérülékeny térde ellenére leigazolta 2007 nyarán. Nem volt szerencséje egyik félnek sem, hiszen Andrade négy összecsapást követően ismét kidőlt a sorból. A Roma elleni mérkőzésen eltört a térdkalácsa és nem csak a szezonja, a pályafutása is veszélybe került.

A Juventus most úgy döntött, hogy lemond arról a tíz millió euróról, amennyiért szerződtették a játékost, és ingyen elengedik. Bár tulajdonképpen így megspórolják 2010-ig szóló szerződésének magas fizetését. Kérdéses, hogy egyáltalán folytathatja-e pályafutását az élvonalba a 2004-es Európa-bajnokságon berobbant játékos.