Lábat tört, kikerült a holland keretből

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 4. 14:44
Bár a mérkőzésen lap nélkül megúszta, végül mégis csak pórul járt Nigel De Jong, a Manchester City futballistája, aki vasárnap olyan brutálisan megrúgta Hatem Ben Arfát, hogy a Newcastle támadójának eltört a lába. Látva a belépőt Bert van Marwijk szövetségi kapitány saját elmondása szerint nem tudott mást tenni, mint kirakni az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő holland labdarúgó-válogatott keretéből a középpályást.


„Láttam a felvételeket, egy felesleges, durva belépő volt – mondta a szakember az Algemeen Dagbladnak. – Lényegesen keményebben lépett oda, mint kellett volna. Egyáltalán mi szükség volt az egészre?"

„A legviccesebb, hogy a játékvezető egy sárgát sem adott érte, persze Angliában más normák szerint fújják a mérkőzéseket – tette hozzá az vb-ezüstérmes Oranje trénere. – Nem tetszik, ahogy Nigel a szükségesnél jobban lépeget oda az ellenfeleknek, beszélnem kell vele."

A Newcastle menedzsere, Chris Hughton is értelmetlennek tartotta De Jong cselekményét, hozzátette, ha egy Ben Arfához hasonló tehetséges játékos társai szeme láttára ilyen durván megsérül, az egész csapatot felbolygatja.

A szerencsétlenül járt francia csatár síp- és szárkapocscsontját törte el, így hónapokra harcképtelenné vált. A hollandok Moldova és Svédország ellen lépnek pályára október 8-án és 12-én a "magyar Eb-selejtező csoportban".