Kudarc kudarc hátán Dél-Afrikában

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 16. 14:52
Két holland nőt letartóztattak gerillamarketing miatt Johannesburgban. A vétkük az volt, hogy a Hollandia-Dánia mérkőzésen illegálisan reklámoztak egy sörmárkát. A vb másik nagy vesztese eddig az ITV.


 

Ahogy azt a televízió kamerái azonnal kiszúrták hétfőn a johannesburgi Soccer Cityben, hölgyek egy népes csoportja – egészen pontosan 36-an – narancssárga egyenöltözetet viselt a Hollandia-Dánia világbajnoki mérkőzésen.

A ruhadarab a Bavaria nevű holland sör reklámterméke volt, és a botrányt csak tovább fokozta, hogy a hölgyek belépőjén egyaránt az ITV tudósítójának, Robbie Earle-nek a neve szerepelt.

A korábbi Wimbledon-futballistának azóta az ügy miatt már kirakták a szűrét a tv-csatornától, a dél-afrikai rendőrség pedig letartóztatott két, az akcióban részt vevő nőt.

A Bavariának nem ez az első ilyen jellegű húzása: a hollandok Elefántcsontpart elleni mérkőzésén a 2006-os németországi vb-n egy csoport narancssárga tiroli nadrágot viselő férfit delegált volna a stuttgarti stadion lelátójára, de a rendezők még időben közbeléptek.

Az ITV számára újabb blama volt a mostani, hiszen mint emlékezetes, a HD-adását néző több millió brit szurkoló lemaradt Steven Gerrard góljáról az Egyesült Államok ellen, ami alatt éppen egy autóreklámot sugároztak…

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki nyeri a 2010-es labdarúgó-világbajnokságot?
Hollandia 29.4%
 
Spanyolország 70.6%